Indul a strandszezon

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. a strandszezonra való felkészülés jegyében több mint 100 millió forintot fordított arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben várják idén is a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket.

Az idei strandszezon nagy újdonsága, hogy számos kedvezménnyel igyekszik újra a strandokra csábítani a fiatalokat, családokat és a nyugdíjasokat is a Budapest Gyógyfürdői Zrt. Szerdánként, az ún. Standváró Napon mindenki kedvezményes jegyet válthat. A kedvezményes napon a Paskál Strandfürdő, Római Strandfürdő, Csillaghegyi Strandfürdő, Pünkösdfürdői Strandfürdő és Dagály Fürdő várja a fürdőzőket.

Az április 28-án nyitó Palatinus Strand, mely elektromos járművel is megközelíthető a Margitsziget mindkét bejáratáról, egy valódi vízi gyerekparadicsommá alakul a nyár folyamán, ahol számos vízi játékkal várják a kalandvágyókat. Közép-Európában egyedülálló szörf (hullámlovas) programmal is várják a Palatinus Strandra látogató vendégeket. A strandon felújították a vizes blokkokat és megkezdték a kabinos öltözők javítását. 

A sportolni vágyókat már április 30-tól várják a Dagály Strandon, ahol kosárlabda pálya, streetball pálya és strandröplabda pálya is a rendelkezésükre áll. A Dagály Termál és Strandfürdő Uszoda, valamint a Palatinus Strandfürdő , együttműködve az ország egyik legnagyobb amatőr triatlonos egyesületével, a Vasemberek Klubjával 2012. június 9-én egy formabontó és egyben különleges szezonnyitó sporteseményt, egy, a két fürdőt összekötő aquatlon versenyt rendez.

A Dagály, a Palatinus és Római Strandokon várhatóan akadálypálya és mászófal biztosít további szórakozási és szabadidő eltöltési lehetőséget.

A tervek szerint a többi strandokon is új élményelemekkel bővül a kínálat. A Paskál Strandfürdőben újdonság a 8 fős finn szauna.

A Széchenyi Fürdőben szombatonként nyolc alkalommal rendeznek Szecska-party-t.

A nyáron megrendezik a Strandok Éjszakáját is.

A strandok nyitása: 

Gellért Fürdő

  • strand terület megnyitása hullámszolgáltatással április 28.

Dagály Fürdő

  • sátorbontás április 27.
  • strandterület megnyitása április 28.
  • hullámmedence június 16.

Palatinus Strandfürdő április 28.

Paskál Strandfürdő május 26.

Római Strandfürdő május 26.

Pünkösdfürdői Strandfürdő május 26.

Csepeli Strandfürdő  június 2.

Csillaghegyi Strandfürdő június 2.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.