Bechmann György cukrászmester és csapata az elmúlt évek alatt sajátságos választékot dolgozott ki, amelyben megtalálhatóak a klasszikusok és az újragondolt, merészebb variációk is. A hagyományos mákos és diós bejglik nyírfacukorral készült változatban is kaphatóak, de a vendégek többsége a különlegesebb ízesítésért rajong.
Narancsos bejgli
Elrugaszkodva a hagyományosnak tekinthető ízektől alkották meg ezt a karácsonyi finomságot. Ha röviden kell jellemezni egyedi töltelékét, azt mondhatnánk, hogy a citromot és narancsot munkánk elején részleteire bontjuk, majd ismét – más formában – összeállítjuk. Így születik meg a rendkívül zamatos, friss, citrusaromákban gazdag, természetes összetevőket tartalmazó töltelék. Azok figyelmébe ajánlják, akik szeretnek új utakon járni, a tömény íz-élmények helyett valami sokkal könnyedebbet választanának…
Gesztenyés bejgli
Sokan szeretik és keresik is az ünnepi vásárokban, azonban az igazán jól sikerült darabokat megtalálni nem kis munka. Bár a bejglik tartósságukról is híresek, ezt a gesztenyésről nem mondhatjuk el. A gesztenyés bejgli frissen jó igazán. A gesztenyemasszát főzött vaníliapudinggal dúsítják, valódi vaníliával, cukorral, kandírozott és reszelt narancshéjjal, rummal ízesítik. Sütésekor fontos, hogy különös gonddal járjanak el, hiszen ez a biztosítéka annak, hogy semmi esetre se száradjon ki a sütemény.
Meggyes-mákos bejgli
Nem csak a mákos bejgli rajongók figyelmébe ajánlják. A tömény, édes máktöltelék karakteres zamatát kitűnően egészíti ki a meggy savanykás, fanyar, fűszeres íze. A bejgli töltelékében nem csak a mazsola szolgálhat dúsítóanyagként! A meggyes töltelék készítésekor – tél lévén – mirelit vagy nyáron befőzött meggyet használhatunk fel. A végeredmény szaftos, édes-savanykás, kellemesen fűszeres és nagyon finom…
Ki tudna ellenálli a narancsos, gesztenyés vagy a meggyes-mákos bejgli csábításának? Ha ön sem, akkor a Teréz Körúton található Zsolnay Kávéház kitűnő helyszíne annak, hogy új gasztronómiai felfedezéseket tegyek.