Ki vezet az Év Szállása versenyben?

Már több mint 16 ezer szavazat érkezett az Év Szállása versenyre, melynek eredményeként a november közepéig leadott voksok alapján közkiválasztásra kerül az Év Szálláshelye, illetve az Év Turisztikai Települése cím. 

Az eddigi történések alapján elmondható, hogy még semmi nem dőlt el, hiszen akár 2 hét alatt is komoly változások figyelhetők meg a dobogós helyeken. Cikkünkben a szállásadóknak is segítséget nyújtunk abban, hogyan mozgósíthatják egyszerűen saját szavazótáborukat a minél jobb eredmény érdekében.

Csesznek vette át a vezetést az Év Turisztikai Települése címért folytatott versengésben a legfrissebb adatok szerint, de szorosan követi a korábbi első helyezett Hajdúszoboszló. A szallas.hu/evszallasa oldalon az elmúlt 3,5 hónapban leadott több mint 16 ezer szavazat alapján a Veszprém megyében található település olyan felkapott célpontokat utasított maga mögé Siófok, Szeged, Balatonfüred vagy Gyula.

A jelenleg legtöbb szavazattal rendelkező települések Top10-es listája:

 1. Csesznek
 2. Hajdúszoboszló
 3. Balatonmáriafürdő
 4. Szeged
 5. Balatonfüred
 6. Eger
 7. Siófok
 8. Hévíz
 9. Gyula
 10. Zalakaros

A települések mellett a szálláshelyek is versenyeznek az Év Szállása címért. „Az eddigi eredmények alapján nem feltétlenül a legnépszerűbb településeken lévő szállások kapják a legtöbb voksot, sőt a dobogós helyek is folyamatosan változnak, jelenleg például a Royal Panzió Cserkeszőlő rendelkezik a legtöbb szavazattal” – mondta Szigetvári József, az Év Szállása versenyt meghirdető Szallas.hu ügyvezető igazgatója. Az egyes szálláshely kategóriákon belüli helyezések alább olvashatók. A szállásadók

Hogyan érhetnek el jobb eredményt a szállásadók?

A szállásadók könnyedén mozgósíthatják saját szavazótáborukat, ehhez nem kell mást tenni, mint a Szallas.hu oldalon megkeresni a saját szálláshely oldalát, majd kimásolni a linket és megjeleníteni saját weboldalukon. Érdemes továbbá a szálláshely linkjét saját Facebook oldalon is megosztani a szavazókkal, de hírlevélen keresztül is megkérhetők a vendégek arra, hogy szavazzanak az adott szálláshelyre.

TOP3 – 4-5 csillagos szállodák

 1. Hotel Kapitány Sümeg
 2. Két Korona Konferencia és Wellness Hotel Balatonszárszó
 3. Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák

TOP3 – 3 csillagos szállodák

 1. Hunguest Hotel Freya Zalakaros
 2. Erzsébet Park Hotel Parádfürdő
 3. Hotel Panoráma Balatongyörök

TOP3 – szállodák 3 csillag alatt, vagy csillag nélkül

 1. Piramis Hotel Gárdony
 2. Hotel Magaspart Balatonföldvár
 3. Napfény Hotel Balatonlelle

TOP3 – Apartman, vendégház, hostel, diákszálló

 1. Erzsébet Vendégház Csesznek
 2. Braun Vendégház Sárospatak
 3. Brigitte Vendégház Bük

TOP3 – Panzió

 1. Royal Panzió Cserkeszőlő
 2. Pelso Panzió Balatonmáriafürdő
 3. Kati Panzió Törökbálint

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.