A versenyző csapat tagjai: egy fő szakács/chef szakember, egy fő szakács tanuló és 1 fő pincér tanuló, az iskola végzős diákjai. A versenyzők azonos összetételű nyersanyagcsomagból főztek, azonos idő alatt egy háromfogásos menüt, ami előételből, főételből és befejező fogásból állt. A menüből négy adag készült, kettő a meghívott vendégek, egy adag a bemutató asztalra, egy adag a zsűri asztalára került. A verseny célja volt, hogy felmérjük a versenyzők kreativitási szintjét, számot adjanak áruismereti és alkalmazható konyhatechnológiai ismereteikről, és erősítsük a gyakorlati képzőhelyek és a tanulók munkakapcsolatát –hangsúlyozta Metzger Tibor az iskola igazgatója.
Gasztronómiai értékeink, hagyományaink megőrzése, ápolása, az egészséges és korszerű táplálkozási szokások szem előtt tartásával, a kiváló hazai termékek felhasználásával ugyanúgy fontos, mint a borfogyasztási kultúra megismerése, nyitottság az új trendekre, a változó vendégigényekre – emelte ki a verseny főszervezője Zsiga István Schnitta-díjas éttermi mester, a Baranyai Gasztronómiáért Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Pécs és Környéke Regionális Szervezet elnöke. A szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy a vendéglátó vállalkozók, oktatási szakemberek és szakmai támogatók (szponzorok) egységes gondolkodjanak. Céljuk, hogy támogassák a kreatív, vállalkozó szellemű, tudásukat folyamatosan megújító, gyakorlatias fiatal szakembereket abban, hogy megállják helyüket az életben.
A verseny eredménye:
Chefek:
1. hely – Várnai Péter, Pezsgőház Étterem Pécs
2. hely – Gimesi Csaba, Palatinus Szálloda Pécs
3. hely – Brunner Attila, Dóm Étterem Pécs
4. hely – Eckstein Antal, Kager hotel Harkány
Szakács és pincér tanulók:
1. hely – Ágh Larion, Tamás Katalin
2. hely – Kiss Tibor, Staubach Edina
3. hely – Szabó István, Szabó Krisztián
4. hely – Farkas Ádám, Zákányi Balázs