Veres Istvánt a zsűri négyszáz jelentkező közül választotta be a legjobb huszonhárom szakács közé. Egyedüli magyarként került a döntőbe, és végig a közönség egyik kedvence volt, tehetségét a zsűri is több alkalommal megdicsérte. A döntőn jelen levő édesapja, Veres Géza, a Vadrózsák vendéglő tulajdonosa kijelentette: nagyon büszke a fiára, győztesnek tekinti őt, akárcsak barátnője, Zsigmond Zsuzsa, aki szintén ott volt a végső megmérettetésen. Veres István gyermekkorában édesanyja, Veres Irma mellett kuktáskodott a konyhában, majd édesapja vendéglőjében sütött-főzött. Turisztikai-vendéglátó-ipari egyetemet végzett Bukarestben, és egy évet járt az ESCF Gregoire Ferrandi neves párizsi szakácsiskolába, majd Írországban, Dublinban a Restaurant Patrick Guilbaud három Michelin-csillagos vendéglőben gyakornokoskodott. István dédelgetett álma létrehozni Románia első Michelin-csillagos éttermét.
Forrás: Háromszék