Az új benyomásokat és ízélményeket egy világkörüli úton gyűjti be, a Miele ausztrál nagykövete éppen ezért 20 városba látogat világszerte. Szeptember 11-én Budapesten, a Miele Bemutatótermében adott ízelítőt az ausztrál konyha remekeiből.
A sztárséf „gasztronómiai zarándoklata” júliusban indult, és első állomása Prága volt. Több európai világvárosba is ellátogat, Budapestre szeptember 19-én érkezett meg, ahol a Miele készülékein egy általa készített, ausztrál specialitásokból álló menüsorral mutatta be hazája ízeit.
Az ebéd folyamán a vendégek megkóstolhatták a Karamell réteggel bevont füstölt angolnát kaviárral, a Friss osztrigát citrommal, és a Baramundi filét tigrisrákkal, karfiolos tejhab mártással, a legexkluzívabb fogás pedig a Bükkfa forgácson füstölt kengurugerinc volt angolosan átsütve, a séf a díszítéshez frissen szedett ehető virágokat használt. Végül Pavlova tányérdesszertet kínált a vendégeknek mangó- és maracujapürével, illetve szezonális gyümölcsökkel és macadámia dióval. Az ebéd végén egy jellegzetes, ausztrál kókuszos édességgel szervírozott kávé volt a ráadás.
A 38 éves sztárszakács látogatásai alatt arra is szakít időt, hogy megismerkedjen az adott országokkal és szokásokkal. Így Bennett a magyar specialitásokat is megízlelte, melyek közül a lecsót és a halászlevet, illetve a libamájat emelte ki, de az akácméz és a magyar bor is elbűvölte az ausztrál séfet, aki a városnéző túráján útba ejtette a Nagy Vásárcsarnokot is.
Shannon Bennett többek között olyan neves séfektől tanult, mint Albert Roux, John Burton-Race, Marco Pierre White és Alain Ducasse. 24 évesen nyitotta meg első éttermét, a Vue de Monde-t Melbourne-ben. Azóta számos díjat és elismerést gyűjtött be, éttermét pedig a legjobbnak ítélték Ausztráliában. A Főzés a világ körül című könyve várhatóan ez év végén kerül majd a boltokba.
Forrás: Turizmus Online