Magyarországon főzött az ausztrál sztárséf

Shannon Bennett, az elismert ausztrál szakács, a díjnyertes Melbourne-i Vue de Monde étterem konyhafőnöke inspirációt keres Főzés a világ körül című könyvéhez. 

Az új benyomásokat és ízélményeket egy világkörüli úton gyűjti be, a Miele ausztrál nagykövete éppen ezért 20 városba látogat világszerte. Szeptember 11-én Budapesten, a Miele Bemutatótermében adott ízelítőt az ausztrál konyha remekeiből.

A sztárséf „gasztronómiai zarándoklata” júliusban indult, és első állomása Prága volt. Több európai világvárosba is ellátogat, Budapestre szeptember 19-én érkezett meg, ahol a Miele készülékein egy általa készített, ausztrál specialitásokból álló menüsorral mutatta be hazája ízeit.

Az ebéd folyamán a vendégek megkóstolhatták a Karamell réteggel bevont füstölt angolnát kaviárral, a Friss osztrigát citrommal, és a Baramundi filét tigrisrákkal, karfiolos tejhab mártással, a legexkluzívabb fogás pedig a Bükkfa forgácson füstölt kengurugerinc volt angolosan átsütve, a séf a díszítéshez frissen szedett ehető virágokat használt. Végül Pavlova tányérdesszertet kínált a vendégeknek mangó- és maracujapürével, illetve szezonális gyümölcsökkel és macadámia dióval. Az ebéd végén egy jellegzetes, ausztrál kókuszos édességgel szervírozott kávé volt a ráadás.

A 38 éves sztárszakács látogatásai alatt arra is szakít időt, hogy megismerkedjen az adott országokkal és szokásokkal. Így Bennett a magyar specialitásokat is megízlelte, melyek közül a lecsót és a halászlevet, illetve a libamájat emelte ki, de az akácméz és a magyar bor is elbűvölte az ausztrál séfet, aki a városnéző túráján útba ejtette a Nagy Vásárcsarnokot is.

Shannon Bennett többek között olyan neves séfektől tanult, mint Albert Roux, John Burton-Race, Marco Pierre White és Alain Ducasse. 24 évesen nyitotta meg első éttermét, a Vue de Monde-t Melbourne-ben. Azóta számos díjat és elismerést gyűjtött be, éttermét pedig a legjobbnak ítélték Ausztráliában. A Főzés a világ körül című könyve várhatóan ez év végén kerül majd a boltokba.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.