Megújul a badacsonyi Szegedy Róza Ház

Megújult a badacsonyi Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum szolgáltatáskínálata.

A ház korábban irodalmi múzeumként és borozóként működött. Az új üzemeltető a Széchenyi Terv turisztikai szolgáltatásfejlesztés pályázatának segítségével ezeket, a már meglévő szolgáltatásokat több új elemmel egészítette ki, amik elsősorban az aktív turisztikai lehetőségek, a borvidék kínálata, valamint a hely nyújtotta kulturális értékek iránt érdeklődő turistáknak nyújtanak még több élményt.

A projekt során létrehozott interaktív elemeknek köszönhetően a Szegedy Róza Ház a Badacsony-hegy túra- és információs központjává válhat. A ház arculati megjelenése 2013 első felében megújult és elkészült a weboldala (www.szegedyrozahaz.hu), ahol a múzeummal és borozóval kapcsolatos információk mellett, többek közt nagy felbontású 360 fokos képek segítségével - virtuális séta keretében - lehet megcsodálni, miért érdemes személyesen is ellátogatni a Házba.

A weboldalon lehetőség van csoportosan és egyénileg is túraprogramokra és borkóstolókra, valamint tárlatvezetésre helyet foglalni, aminek köszönhetően a Szegedy Róza Ház eddigi szezonális nyitva tartása kibővült egész éves nyitva tartásra.

Az oldalon helyet kapott egy túraszoftver is, aminek segítségével a Badacsonyba látogató túrázók megtervezhetik környékbeli kirándulásaikat. A bejárni kívánt útvonalakat akár saját GPS készülékükre is elmenthetik, akik pedig nem rendelkeznek saját GPS készülékkel, azok számára a Szegedy Róza Ház biztosít GPS bérlési lehetőséget. A projektnek köszönhetően, a turisták számára az eddig kevésbé ismert helyi túraútvonalak és érdekességek is könnyen megismerhető válnak.

A Szegedy Róza Ház szorosan együttműködik a helyi turisztikai egyesülettel, így annak minden információs anyaga elérhető lesz a házban, amely így a tervek szerint, turista információs szerepet is ellát a jövőben. Kapcsolódva a helyi fejlesztésekhez a nemrég átadott nordic walking túrautak bejárásához szükséges információk és eszközök (nordic walking botok) szintén elérhetők az új túraközpontban.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.