Az országtorta idei meghatározott alapanyaga a dió volt. Bacskó Szilárd és a budapesti Major cukrászda nyertes tortájában a kétféle krém - mézes és pralinés - között vékony, roppanós betét található. Minden egyes torta 30 dekagramm diót tartalmaz majd - hangsúlyozta Pataki László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke.
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a tönkölybúzás-joghurtos kenyér kovászos eljárással készül és csak természetes anyagokat tartalmaz. A nyertes kenyér előállítója Rábai Gábor, a Pékmester Bt. monori üzemének tulajdonosa és fia, ifjabb Rábai Gábor. A rendezvényen eladott termékekből összegyűlt bevétel egy részét a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlják fel - tette hozzá.
A “Magyarország Cukormentes Tortája címet elnyerő, Nándori László által készített “Ribizlihabos-almás réteges” torta fehér cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült. Az alapanyagok tökéletes használatával, a kreatív recepttel és a magyaros ízvilágba illeszkedő ízhatással nyerte meg a Nándori Cukrászda 2013-ban a “Magyarország Cukormentes Tortája” versenyt. A “Ribizlihabos-almás réteges” összetevőinek nagy részét hazai kistermelőktől szerezte be a cukrászda. “A kialakult beszállítói hálózatunk segítségével, arra törekszünk, hogy a lekvártól a manduláig minél több fontos alkotóelemet házi manufaktúráktól vásároljunk meg” – mondta el Nándori László aranykoszorús cukrászmester.
Az Egy Csepp Figyelem alapítvány által életre hívott díj idei győztese tökéletesen teljesíti a kezdeményezés célkitűzését: a “Ribizlihabos-almás réteges” 100 százalékos élvezeti élményt nyújt a vendégeknek. Ráadásul a különleges figyelemmel összeválogatott alapanyagoknak köszönhetően cukorbetegek és az egészséges életformát kedvelő emberek is önfeledten fogyaszthatják a desszertet.
A Ráday utcai cukrászda hosszú távú tervei között szerepel cukor- laktóz- és lisztmentes süteményeinek további bővítése. A kreativitásnak, magas szakértelemnek és remek összetevőknek köszönhetően ezek a sütemények kompromisszumok nélküli megoldást kínálnak mindenkinek, sőt. “A napjainkban tapasztalt gasztroforradalom a cukrászszakmát is elérte. A szezonokra jellemző hibátlan minőségű alapanyagok felkutatása mellett a tradicionális formák újragondolása ugyanúgy megjelent a sütemények világában, mint a legfelkapottabb éttermek konyhájában” – mondta el Nándori.
Forrás: MTI/Turizmus Online