A miskolci Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) ez évben először hirdetett pályázatot a Miskolci járásban működő cukrászüzemeknek (és immár éttermeknek, szállodáknak) „Miskolc torta 2014” címmel. A feladat: megalkotni azt a magyaros ízvilágú, természetes hozzávalókat tartalmazó, kreatív új ötlet és saját recept alapján készült finomságot, ami egy évig a város tortája lehet.
Az első miskolci „czukorsüteményes bolt” megnyitása óta (1828) számos neves cukrász élt a városban, emléküket sokáig őrizték a róluk elnevezett cukrászdák, mint Rabel, Rorárius, Rácz, Lövey, Megay és még lehetne folytatni a sort. Az itt készült édességek városhatáron túl híresek és keresettek voltak.
A „Miskolc torta 2014” pályázatot annak érdekében írták ki, hogy a jelenlegi széles kínálat kiegészüljön egy újabb termékkel, ami még a város hírnevét is öregbítheti. A pályázatokat a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsangon bírálják el február 22-én, szombaton a Művészetek Házában.
A felhívásra a Miskolci járásban működő cégektől várják a jelentkezéseket az eredeti kiíráshoz képest egy nappal tovább, azaz február 13-áig.
A részletes pályázati felhívás innen letölthető »
Forrás: minap.hu