Zutant a DC Brau nevű kézműves sörfőzde vezetőjével, Jeff Hancock-kal közreműködve álmodta, és valósította meg a világos sör és bordeaux-i bor kombinálásával készült italt. „Érezni a vörösbor jellegzetes ízeit, ugyanakkor érvényesül a sör is” – idézi a Gbp News a sommeliert, aki vörösboros pohárban szervírozza az aszalt szilva és aszalt vörösáfonya ízjegyekkel is rendelkező különlegességet. Zutant szerint a különös egyveleg elsőre talán furcsa, viszont működik, ízletes és jó.
Az ital a borkészítés során keletkező borseprő hozzáadásával készül, melyet virginiai borászatoktól kap. A viszkózus seprőt egy tölcséren keresztül öntik egy sörrel teli boroshordó tetejére, így érlelik. Az eredmény az, hogy idővel a sörben is érezni lehet a vörösborok tanninját.
A visszajelzések alapján a vásárlók elégedettek, Hancock és Zutant pedig úgy véli, hogy a piacon csak akkor tudnak érvényesülni, ha új dolgokkal rukkolnak elő. Ennek tükrében elképzelhető, hogy hallunk még a párosról, akik ismét valami merész ötlettel állnak majd elő.
Forrás: borkultusz.com