Mit kínál 2011-re a Chemol Travel?

Számos új repülős és tengeri hajós utat kínál idén az utasoknak a 2010-es évet a terveknek megfelelő, szerény nyereséggel záró Chemol Travel.

Hagyományainak megfelelően szervezte meg bemutatóját utazásközvetítő partnereinek a Chemol Travel.

Bevezetőjében Dr. Simon András ügyvezető a cég 2010. évi teljesítményét a terveiknek megfelelőnek értékelte, amit szerény nyereséggel zárnak.

Az idei elképzelésekről szólva kiemelte, a Chemol Travel kiemelt hangsúlyt fektetett arra, hogy minőségi programjait versenyképes áron kínálja. Ennek eredményeként mintegy 20 országba szervez repülős körutazásokat, amelyek közül többnek akár jelentősen is csökkenteni tudta részvétei díját – ilyenek pl. a portugál, a szicíliai,a skót, az ír, az izraeli,a maláj, a vietnámi, a dél-amerikai, a kubai körútjaik. Ezen felül továbbra is egész évben érvényes kedvezményes előfoglalási akciójuk .

Szárnyakat ad

Repülős körutazásaik közel 40%-a újdonság, illetve korábbi desztinációkban megújított program, így Szíria, Hongkong, Szingapúr, Malajzia - Pangkor szigeti üdüléssel, thaiföldi kalandozások, Vietnám, dél-amerikai körút, az USA felfedezése. Emellett több népszerű körutazást - Portugáliába, Izraelbe, Kínába – a bevált, változatlan tartalommal ajánlják.

Hullámokon ringat

A kiadványban ízelítő található a töretlenül sikeres hajóutakból a Földközi, az Égei-tenger, a Karib-térség legszebb tájait érintően, hiszen az iroda az olasz MSC Cruises, a spanyol Pullmantur Cruises és a görög Louis Hellenic Cruises hajótársaságok kiemelt magyarországi képviseletét is ellátja.

A Chemol új emberei

Végül az ügyvezető a szakmában eddig is jól ismert munkatársai mellett bemutatta a kiutazás értékesítésének új vezetőjét, Glöckl Esztert és a tengeri hajóutak referensét, Gombás Györgyit, valamint megköszönte a nyugdíjba vonult Kovács Erika évtizedes munkáját.

Összefoglalva törekvéseiket Simon András úgy fogalmazott, ésszerű kapacitásokkal, felkészült idegenvezetőkkel, megbízható helyi partnerekkel, az utazásközvetítő partnerirodák számára versenyképes jutalékfeltételekkel készült az iroda az idei esztendőre.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.