A verseny elődöntőire több mint harminc iskola nevezett. Az országos döntőbe a hat turisztikai régióból és a fővárosból kerültek be csapatok. A Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből álló régióból a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium csapata került tovább. A csapatoknak összetett feladatokat kellett megoldaniuk a három napos rendezvény alatt. A pincérek menüsort írtak, díszasztalt terítettek, vendégeket szolgáltak ki, pezsgőt szervíroztak és koktélokat kevertek. A szakács tanulók ötfogásos ételsort főztek, hidegtálat készítettek, míg a cukrász tanulónak tányérdesszert megtálalása és dísztorta sütése volt a feladat.
A felkészülés sok időt és energiát vett igénybe. Ebben a felkészülésben támogatta az iskolát a Hotel Fagus új menedzsmentje. A szálloda biztosította a hidegtál elkészítéséhez és begyakorlásához szükséges eszközöket, alapanyagokat. Továbbá Horváth Zsolt konyhafőnök az iskola oktatóival közösen gyakorolt a szakács tanulókkal. Ez az önzetlen segítség nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az iskola tisztességesen helytálljon a versenyen. A szálloda az elkövetkezendő időszakban is szeretne szoros kapcsolatot fenntartani a képzőintézménnyel.
A díjátadáson a soproni csapat tányérdesszertje és a szakács tanulók közös, jól összehangolt munkája különdíjban részesült. Az igazi meglepetés a záróünnepség végén érte a soproniakat. Krivács Anrdás, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, elnöki különdíjban részesítette a három napos kiváló szakmai munkáért a Soproni Vendéglátó Középiskola tanulóit és szakoktatóit. A verseny alapján kijelenthetjük, hogy továbbra is komoly szakmai munka folyik a 45. tanévét ünneplő intézmény falai között.
A győztes csapat tagjai: Ambrus Nikolett, Knyizsák Ádám (pincér), Molnár Enikő, Sabján Szabina Brigitta (szakács), Huber Fanni (cukrász). Felkészítők: Simon Zita (cukrász szakoktató), Rákóczy László (szakács szakoktató) és Schaller Tamás (csapatvezető, pincér szakoktató, a Hotel Fagus F&B Managere).