Corina Martin az egyesület elnöke azt kéri a pénzügyminisztériumtól, hogy a számlákra ezentúl nyomtassák ki a pincérek borravalóját is, ezt meg is adóztatnák. Szerinte egységesen a fogyasztás tíz százalékéban kellene megszabni a pincéreknek járó borravaló összegét.
A Sepsiszentgyörgyi Vendéglátóipari Egységek Szövetségének elnöke, Kovács István a Sláger Rádió érdeklődésére elmondta: jó ötletnek tartja a borravaló kifehérítését, mivel így a pincérek is ugyanúgy adózhatnak a jövedelmük után, mint mindenki más, és a vendéglőtulajdonosok is követni tudják, hogy mennyi pénzt kapnak az alkalmazottaik.
„Én azt a pincért szeretem a legjobban, aki a legtöbb borravalót kapja, hiszen ha a vendég jutalmazza, akkor elégedett a munkájával, tehát jól végzi a feladatát.”-fogalmazta meg Kovács István, aki szerint körültekintően kell eljárni, hogy a „kötelező” borravaló nehogy elijessze a vendéget. Meg kell adni a lehetőséget, hogy a vendég döntse el, hány százalék borravalót ad, tehát például 1 és 20 százalék között választhasson, mondta Kovács István. (Erdély Ma)