TableFree - Éttermi Napok

A Lucullus BT együttműködő partnere, a TableFree.hu „intelligens asztalfoglalási rendszer” 2012. április 17-24. közt meghirdeti a "TableFree Éttermi Napok" című rendezvénysorozatot, amelynek keretein belül 50 budapesti étterem 50-féle menüjét lehet végigkóstolni. Egy héten keresztül az akcióban részt vevő éttermek háromfogásos menüt készítenek el, amelyért három, vagy ötezer forintot fizetnek a vendégek.

A szervezők gasztrotúrára hívták meg a szakújságírókat április 5-én, csütörtökön, hogy 3 TableFree partner étterem három különböző konyháját mutassák be a média számára. A tematika szerint az első hely az előételeké, a következő a főételeké, a harmadik pedig a desszerteké volt.

Az első étteremben, a L’Enoteca Wine Bar-ban a hazánkban élő Alex van Damme sajtótájékoztatóján elmondta, azt szeretné, ha az Amerikában és Belgiumban már ismert étteremválasztási- és foglalási rendszer nálunk is ismert és használható legyen. Ez az akció példa számos lehetőségre, amely csak a TableFree felhasználók számára érhetők el, mert asztalt csak az ő honlapjukon foglalhatnak.

Az étteremportálon több mint 150 étterem található, a kínálat az egész város területét felöleli, minden árkategóriában és irányzatban ajánl éttermeket. A leírásokban talált ikonok és képek mindent jeleznek, megtudhatják melyek a gyerekbarát éttermek, hol lehet ebéd, vagy vacsora közben élő zenét hallgatni.

Az Éttermi Napok célja, hogy a híresebb éttermek speciális ajánlataikon keresztül mutassák be önmagukat és a konyhájukat, a hét nap alatt a magyar konyha specialitásai mellett a vendégek belekóstolhatnak a mexikói, a kínai, az indiai, az olasz és a japán ízvilágba. Alex van Damme előételre és kiváló borok kóstolására a L’Enoteca Wine Bar-ba hívta a kollégákat, ahol Baji Ferenc tulajdonos mutatta be a toszkán vidék termékeiből készült finomságokat. A főfogást a Marriott Peppers Mediterranean Grilljében fogyaszthatták el.

A  desszertet a Vörösmarty tér és a Váci utca sarkán nemrég megnyílt Szamos Gourmet Házban kínálták, ahol egy üvegfalon keresztül nyomon követhették hogyan is születik a desszert.

Kovács Péter üzletvezető lapunk munkatársának elmondta, hogy vendégkörük vegyes, a hazaiakon kívül francia, német, angol és orosz vendégek is sűrűn betérnek egy-egy Szamos- féle édességre, de több lábon is állnak, ha valaki éhes, kétféle menü közül is választhat, délben a konyha ebédmenüt és bisztrójellegű a'la carte fogásokat kínál.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.