Tíz tipp a síszezonra

A legfelkapottabb sícentrumok Olaszországban, Ausztriában és Franciaországban találhatók - az Invia.hu online utazási ügynökség szerint.

Ezek a központok kitűnő hóviszonyokkal, remek szolgáltatásokkal és kiválóan fenntartott, több kilométeres sípályákkal várják a látogatókat. Lényegesek az itt nyújtott szolgáltatások, azaz mit lehet csinálni síelés előtt és után.

Mindezeket egybevetve a cég listáján a következő helyek szerepelnek: Val di Fiemme, Sella Ronda, Alta Valtellina, Madonna di Campiglio, Tonale - Ponte di Legno Olaszországból. Zillertal 3000, Kitzbühel, Kaprun – Zell am See, Schladming – Dachstein Tauern osztrák szomszédunktól. Savoie a francia Alpokból.

Val di Fiemme egyik leglátogatottabb olasz síközpont hóbiztos sípályákkal, a pályarendszer teljes hossza pedig eléri a 150 km-t. A síbérlet felmutatásával ingyen használhatók a medencék, a korcsolyapálya, az éjszakai síterepek és természetesen a síbusz is.

Sella Ronda valószínűleg Európa leghíresebb síélménye. Az összekötött terepeken 250 lesiklón síelhet, melyeknek teljes hossza majd 400 km, és igénybe veheti a 170 helyi síliftet is.

Az Alta Valtellina térség Lombardia legészakibb részén fekszik. A helyi központok legismertebbje, Livigno kínálatában 65 kilométer, igazán széles lesiklópálya szerepel. A térségben termálforrások találhatók, úgyhogy a kliensek ellátogathatnak a medencés wellness komplexumba Livignoba, vagy Bormioba a városi fürdőbe. Livigno az EU utolsó vámmentes zónáinak egyik, elő a bevásárló cekkert!

Madonna di Campiglio-ban az extrém sportok kedvelőire a makulátlan pályák, a többi síelőre a közepesen nehéz lejtők, illetőleg a gyerekekre és kezdőkre megfelelően könnyű pályák várnak számtalan mennyiségben. Említésre méltó a híres Ursus snowpark, amely éjszakai síelési lehetőséget és a sífutás kedvelőinek nagyon jó minőségű pályákat nyújt.

A két egymást kölcsönösen kiegészítő síközpont, Tonale és Ponte di Legno legfőbb vonzereje a Presena gleccsere több mint 3000 méteres magasságban. Az infrastruktúra kiváló, itt minden árkategóriában lehet pályaszállást találni.

A Zillertal 3000 területet három síközpont alkotja, és ide tartozik a legnépszerűbb osztrák gleccser Hintertux is, ahol több mint 3200 méteres magasságban egész évben lehet síelni. A pályarendszer teljes hossza pedig meghaladja a 140 km-t. Itt van Ausztria legmeredekebb lesiklópályája, neve: Harakiri. De van élményfürdő is, ha...

Kitzbühel nemcsak a Világkupának évente otthont adó Streif extrém lesiklópálya miatt ismert. A snowboard aréna is vár. Lehet váltani régiós bérletet is. A szállás ellenben nem az olcsóságáról híres.

Kaprun és Zell am See térségét három sícentrum alkotja, ahol a lesiklópályák teljes hossza eléri a 138 km-t. A síbérlet ára tartalmazza a sűrű és kiválóan működő síbuszok használatát is. A síelési lehetőségek különböző sífutópályákkal válnak teljessé.

Schladming kiterjedt területét 9 skiközpont alkotja, melyek között fellelhető a Dachsteini gleccser is. Mindez komplett síbérletért, mellyel összesen 860 km hosszú sípályát lehet bejárni. A freeride rajongóinak ott az Edelgriess, 18 km hosszú lesiklás szűzhóban.

Savoie Trois Vallées, vagyis „Három völgy” a világ legkiterjedtebb és legkedveltebb síterepe, amelyen a pályarendszer teljes hossza eléri a 610 kilométert. Itt az év nyolc hónapjában lehet síelni.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.