Tourinform iroda nyílt Berettyóújfaluban

Június 4-én nyílt meg az országos Tourinform hálózat 138. irodája Berettyóújfaluban.

Az éves nyitva tartású iroda munkanapokon 8 – 16.45 óráig várja az érdeklődőket, két munkatárssal. Az iroda ezen kívül a hétvégi rendezvények alkalmával is nyitva áll az utazók előtt.

Az Észak-Alföld régió 13. Tourinform irodájának megnyitóján köszöntőt mondott Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere. Az irodát Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. belföldi igazgatója adta át, továbbá az ünnepélyes szalagátvágáson részt vett Katona Ilona, az MT Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának igazgatója is.

Elérhetőségek: Cím: 4100 Berettyóújfalu, Szent István tér 11.

Irodavezető: Solymosy Éva

E-mail: berettyoujfalu@tourinform.hu , Telefonszám: +36 54/500-022

A Tourinform iroda fenntartója a 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő Nova Villa 2010 Nonprofit Kft.

Berettyóújfalu térségében az elsődleges turisztikai vonzerőt a falusi turizmus, a gyógyturizmus és az ökoturizmus kínálata jelenti, de a kerékpáros turizmus kedvelőinek is ígéretes úti cél. Itt honos hazánk legértékesebb madárfaja a túzok, illetve a kerecsen is. A város az elmúlt 2-3 évben jelentős pályázatokat nyert el, aminek köszönhetően mind látványában mind pedig infrastruktúrájában teljesen megújult. A Tourinform iroda adatgyűjtő területe 29 települést foglal magában, amely települések turisztikai adatait a Berettyóújfaluban működő iroda tartja karban a www.itthon.hu oldalon elérhető nemzeti turisztikai adatbázisban (NETA).

Az évente közel 2 millió személyes érdeklődőt kiszolgáló Tourinform-hálózat irodáiban a település, az adott régió, sőt az egész ország turisztikai kínálatáról tájékozódhatnak az utazók. Az irodák munkatársai magyar és idegen nyelveken is rendelkezésre állnak, hogy a vendégeket a szálláshelykínálatról, a vendéglátóhelyekről, a közlekedési lehetőségekről, különböző programokról, látnivalókról, illetve szolgáltatásokról tájékoztassák.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.