Új Szemtelen pálinkasorozat, szemtelen arcokkal a Budai Várban

Újabb, limitált számú Szemtelen pálinkasorozat debütál a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztiválon. A 40, 50, 60, 70 fokos szőlő párlatokat egy-egy korban hasonló karakter személyesít meg, akik a Budai Várban meg is elevenednek: Géza Garbot, Kalim Pál, Kan Tóni és Szívós Sándor maga kínálja majd pálinkáját a Szemtelen standnál.

A párlatok limitált számban kaphatók, s ha valamelyik íz elfogy, nem gyártanak belőle többet; a következő szériánál ismét változik az íz és a címke is.


40s Géza Garbot

Érlelt borpárlat

Géza a hírneves svéd sztár, Greta Garbot unokája, ám sokáig nem is tudott származásáról. Huszonhárom évesen még Géza Póló néven alapította meg saját családi póló manufaktúráját. Pár év múlva azonban nagy váltás történt a fazonban, hiszen kiderült, hogy Géza Garbot. Így lehúzta a rolót a pólókra, és átnyergelt a családi gyökerekből származó garbókra. Hiába ódzkodott ettől az anyja, apja, felesége, kutyája-macskája, megmakacsolta magát a galád, de nyakassága abszolút megérte, a garbó biznisszel nem csak Magyarországot, de egész Hollywoodot is elérte.


50s Kalim Pál

Chardonnay szőlőpálinka

Kalim Pál, vagy ahogy kis korában hívták, csak Kalim Pali sosem tudta a lábát nyugalmi helyzetben tartani, gyakran megzavarta a tanórák rendjét. Sokszor szólt arról a fáma, hogy a kis Palinak mindig jár a lába. Mivel nem volt olyan tárgy a suliban, mint a lábtan, hogy ne legyen láb alatt, szülei elküldték egy tánciskolába. Innentől egyenes út vezetett a versenytánchoz, a 10 világbajnoki győzelemhez és egy cseh lányhoz, Puskalá Barbarához, akivel azóta 3 kis puskalábú kalimpálót nevelnek. Mióta visszavonultak a versenyzésből, lábasok készítésével keresik kenyerüket.

60s Kan Tóni

Öreg törkölypálinka

Kan Antal, azaz Tóni, pontosan 60 éve született az egyik legkisebb svájci kantonban. Magyar származása miatt Budapestre költözött, az egyetemen kínaiul tanult, és elsajátította a kantoni nyelvjárást is. Zsebpénzt a kantinban keresett, ahol különös ismertetőjele kantáros nadrágja volt. Így lett ő a kantonit tanuló kantáros Kan Tóni a kantinból. Nevére rászolgált, imádták a lányok. Nem csoda, hiszen egész életét kedvenc filozófusa Kant egyik magvas és gyümölcsöző gondolata alapján élte: „Csak vidám szívvel vagyunk képesek gyönyörködni a jóban.”

70s Szívós Sándor

Cabernet Sauvignon szőlőpálinka

Sándor élete csupa szívás, attól a pillanattól kezdve, mikor világra jött. Az anyatejjel szívta magába a szerencsétlen véletleneket, ugyanis édesanyja a csupaszív Szívósné Szív Szidónia a legpechesebb asszony volt Szívteleken. Sándor pechje azonban egy csapásra megszűnt, amikor egy elromlott szivattyú jól megszívatta. Addig dolgozott a tökéletes szivattyún, hogy szívósságának köszönhetően hamarosan egy egész üzleti vállalkozást indíthatott. A szívás, nem tűnt el örökre életéből, pipáját nap mint nap újra tölti és szívja, kár hogy ez nem tesz jót a szívének, habár már 70 éves.

 

 

Forrás: Élelmiszer Online


Jön az Országos Étterem Hét

Jön az Országos Étterem Hét 

Szerdától lehet asztalt foglalni a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényre, amelyen több mint 200 vendéglátóhely, köztük 14, Michelin-ajánlással rendelkező étterem menüiből lehet majd választani.
Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.