A nyolc iskola közül öt teljes csapattal érkezett, tehát szakács, cukrász és pincér kategóriában is képviseltették magukat. Varga Zoltán, szakmai igazgató helyettes elmondta, hogy a korábbiakhoz képest a társintézmények nagyobb nyitottságot mutattak a részvételre, ami mindenképpen előrelépés.
„A tanulók nem kényszerből indulnak a versenyen – emelte ki Varga Zoltán. - A tavalyi győztes iskola például nem nevezett, mert nem volt a tanulók között, aki érezte volna magában az indíttatást, ami egy ilyen versenyhez kell. Általában a végzős tanulók a versenyképesek, ennek is függvénye a részvétel.”
Az szakoktatás fontosságának felismerését jelzi talán, hogy rengeteg szponzor állt a verseny mellé. A támogatók, és a megjelentek között több szakmai szervezet is képviselte magát, a bemutató asztal mellett pedig többek között felbukkant Bede Róbert, a Paprika TV médiaséfje is.
A versenyhez kötődően a fiatalokat elkísérő oktatók sem maradtak program híján, míg a konyhában, a cukrászműhelyben a diákok dolgoztak, a felnőtteknek Zoltai Anna, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal osztályvezetője tartott előadást.
Az összetett versenyt (pincér-szakács-cukrász) a vendéglátó intézmény, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola nyerte a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola és a szegedi Hansági Ferenc Vendéglátóipari Szakiskola előtt.
A pincéreknél Szőke Márk és Bús Péter ( Gundel) diadalmaskodott, megelőzve a Nagy Gergő, Kóti Barbara (Dobos) és a Németh Nelli, Pálfi Bernadett (Hansági) duót.
A legjobb cukrász Piller Petra (Dobos) lett, második Árgyelán Alexandra (BékSZI Zwack József Tagiskolája, Békéscsaba), harmadik Ruppl Tímea (Gundel)
A szakácsok között a Pintér Krisztián, Cserki Csaba (Dobos) duo lett a győztes, megelőzve a Pipacs Ádám, Róth Ákos (Gundel) és a Bíró Harald, Solymosi Péter (Gödöllői Szakképző Magániskola) párost.