100 féle vodkát kóstolhatnak Budapesten

A The Vodka Show Budapest március végén felsorakoztatja a legnemesebb vodkafajtákat és egy szórakoztató show keretei között együtt ünnepeli a kultúráját az ínyenc közönséggel. 30 ország 100 féle vodkája várja az érdeklődőket.

Az Európában egyedülálló sorozat, a The Vodka Show Budapest nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy felsorakoztassa a legnemesebb vodkafajtákat és egy szórakoztató show keretei között együtt ünnepelje a vodka kultúrát az ínyenc közönséggel. Az exkluzív eseményen megismerhetik a világ legtisztább italának történetét, elkészítésének művészetét, gasztronómiai felhasználásának sokszínűséget.

A 2015. március 21-én megrendezésre kerülő maga nemében egyedülálló rendezvény helyszíne a Hotel Sofitel Chain Bridge nagy rendezvényterme lesz. A szervezők egy felejthetetlen, exkluzív föld körüli utazásra invitálják a látogatókat, amelyen több mint 30 ország 100 féle vodkáját kóstolhatják meg. Az est folyamán a VIP jegyet váltóknak lehetőségük nyílik elfogyasztani egy ötfogásos vodka vacsorát, melynek keretében a vodka szülőhazájának, Oroszországnak a jellegzetes ételei kényeztetik a kulináris élvezetekre vágyókat.

A szervezők sokszínű szórakozási lehetőséget szeretnének biztosítani a jegyüket megváltóknak, ezért egy divatbemutatóval is kedveskednek, amelyet a letisztult vonalak, a ragyogás és a luxus jellemez, mindez a vodka és a gyémánt ihletése alapján. További szórakozási lehetőséget biztosít egy koktél show, ahol az ország legjobb15 mixere méri össze a tudását, valamint Király Linda csillogó hangja, a Frank Sinatra Tribute koncertje és a francia és orosz származású Dj Julian Bardakov. A The Vodka Show magyar állomását később külföldi nagy városok követik majd.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.