40 híres borász kedvenc étele és bora a Symbol Budapestben

A budapesti Symbol étteremben októberben az érdeklődők megkóstolhatják az „Így főznek a borászok” című könyvben megjelent recepteket.

2010 október 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) 40-40 híres borász kedvenc ételét és borát kelti életre a Symbol Budapest Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek a borászok című könyve alapján.

Korlátlan étel- és borfogyasztás, mindössze 7500 Forintért alkalmanként. ( Egy alkalom 40 borász kedvenc ételét és hozzá borát tartalmazza.) Jegyvásárlás csak elővételben!

Az érdeklődők a helyszínen személyesen találkozhatnak kedvenc borászukkal, aki személyesen dedikálja a könyvet, és egy közös fotózáson is részt vehetnek!

A változatos ételek és borok mellé igényes dzsessz és komolyzenei koncertek társulnak a két nap alatt. A Kóstoló Fesztiválon értékes nyereményeket sorsolunk ki.

A fődíj: Caprice Diamon Cuvée - egy palack különleges bor Lőrincz Györgytől, az Év Borászától, amely palack nem csak a szőlő ajándékát, hanem egy értékes kincset is rejt magában, egy kapszulába zárt valódi csillogó gyémántot!

Az ételsor:

2010. október 29. péntek

Szekszárd

Bodri István – Vörösboros marhalábszárpörkölt

Dúzsi Tamás – Bélszín aszalt szilvával töltve

Eszterbauer János – Ficakpörkölt

Heimann Zoltán – Barátfüle kicsit másképpen

Mészáros Pál – Vörösboros szarvaspörkölt

Villány

Gere Attila – Dámszarvas-borjúgerinc roston

Gere Tamás – Káposztás gőzgombóc

Jekl Béla – Nyári nyúlragu

Keller György – Egészben sült sertéscsülök lecsóágyon

Polgár Zoltán – Marhaschnitzel

Eger

Demeter Csaba – Káposztás csülkös bab

Dula Bence – Egri szőlőpásztorok kedvence

Gál Lajos – Pontypaprikás egyszerűen

Dr. Pók Tamás – Mangalicával töltött tök

Thummerer Vilmos – Őzhátszín erdei gombákkal

Turcsek Orsolya – Konfitált kacsa

Mátraalja

Bárdos Tamás – Vörösboros vaddisznópörkölt

Szőke Mátyás – Vegyes pincepörkölt

Tokaj

Bárdos Sarolta – Laskagombás házitészta

Berecz Stephanie – Mustáros nyúl

Demeter Zoltán – Korhelyleves

Lenkey Géza – Egészben sült tiszai harcsa

Ifj. Majoros László – Szarvasborjú tejfölösen

Prácser Miklós – Citrusos, gránátalmás sajttorta

Balaton-Badacsony-Zala

Bezerics Csaba – Kerékrépaleves csülökkel

Bujdosó Ferenc – Szarvassült párolt zellerszárral

Feind Lajos – Párolt, grillezett sertésoldalas

Jásdi István – Mandulás balatoni fogas

Katona Ferenc – Sült kacsa párolt káposztával

Konyári János – Sült bárány

Nyáry Ödön – Aszaltszilvás, diós csirkemell

Etyek

Hernyák László – Csalánfőzelék harcsával

Matolcsy Sára – Hálaadási töltött pulyka

Rókusfalvy Pál – Borjúnyak erdei gombás árpagyöngyrizottóval

Szlovákia-Felvidék

Bott Frigyes – Marhapofapörkölt knédlivel

Mór

Miklós Csabi – Malacpofa csomboros káposztával

Vécsei Béla – Töltött hal

Sopron

Horváth József (Ráspi) – Palacsinta

Luka Enikő – Minden idők csokitortája

Somló

Fekete Béla – Lecsós tökfőzelék sült oldalassal

2010. október 30. szombat

Szekszárd

Kovács Tibor – Bogyiszlói szalonnás csuka

Sebestyén Csaba – Bajor őzgerinc

Takler András – „Villás” kacsacomb

Vida Péter – Mezei nyúlcomb vadasan

Villány

Bock József – Bock-steak

Günzer Tamás – Halászlé

Günzer Zoltán – Bazsalikomos, paradicsomos tagliatelle

Ipacs Szabó István – Párolt, grillezett marhaoldalas

Jekl Flóra – Szent Jakab kagyló csőben sütve

Malatinszky Csaba – Szarvasfilé vörösboros redukcióval

Szemes József – Velős pacal sertéslábbal

Tiffán Ede – Provence-i sült bárány tengeri sóval

Wunderlich Alajos – Kakaspörkölt kapros túróscsuszával

Siklós

Fontányi Ottó

Eger

Ifj. Csutorás Ferenc – Barbai kacsamell

Ifj. Gál Tibor – Toscán pizza

Hagymási József – „Joppanyád”

Juhász Attila – Borjúpaprikás galuskával

Kovács Nimród – Vargányarizottós vajhal

Dr. Lőrincz György – Kacsacomb vargányás széles metélttel

Mátraalja

Ludányi József – Tárkonyos vadraguleves

Tokaj

Áts Károly – Fagylalt sárgabarackkal, aszúeszencia-karamellel

Balassa István – Tasakban sült sertéskaraj

Gergely Vince – Nanuk szelet

Dr. Kiss István – Tejszínhabos, epres mascarpone-s túrótorta

Mészáros László – Libamáj dunsztosüvegben

Molnár Péter – Bodrogi fogas vajmártásban

Szepsy István – Zsályás libamell konfitált retekkel

Zsurki Sándor – Barackos, fügés kacsamell

Balaton-Badacsony-Zala

Ifj. Figula Mihály – Figula Misi libamája

Garamvári Vencel – Fogas Vincent módra

Koczor Kálmán – Bocsári betyárleves

Laposa Bence – Ossubuco

Lenkey Géza – Egészben sült tiszai harcsa

Etyek

Kattra Imre – Sertésérmék hentes módra

Romsics László – Vadas fácán

Mór

Ifj. Kamocsai Ákos – Mustáros csirkemell

Sopron

Pfneiszl Birgit – Magyar libamáj osztrák szalvétagombóccal

Taschner Kurt – Poncihter-ragu

Somló

Kolonics Károly – Csukapörkölt

Spiegelberg Stephan – Füge és kecskesajt


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.