40 híres borász kedvenc étele és bora a Symbol Budapestben

A budapesti Symbol étteremben októberben az érdeklődők megkóstolhatják az „Így főznek a borászok” című könyvben megjelent recepteket.

2010 október 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) 40-40 híres borász kedvenc ételét és borát kelti életre a Symbol Budapest Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek a borászok című könyve alapján.

Korlátlan étel- és borfogyasztás, mindössze 7500 Forintért alkalmanként. ( Egy alkalom 40 borász kedvenc ételét és hozzá borát tartalmazza.) Jegyvásárlás csak elővételben!

Az érdeklődők a helyszínen személyesen találkozhatnak kedvenc borászukkal, aki személyesen dedikálja a könyvet, és egy közös fotózáson is részt vehetnek!

A változatos ételek és borok mellé igényes dzsessz és komolyzenei koncertek társulnak a két nap alatt. A Kóstoló Fesztiválon értékes nyereményeket sorsolunk ki.

A fődíj: Caprice Diamon Cuvée - egy palack különleges bor Lőrincz Györgytől, az Év Borászától, amely palack nem csak a szőlő ajándékát, hanem egy értékes kincset is rejt magában, egy kapszulába zárt valódi csillogó gyémántot!

Az ételsor:

2010. október 29. péntek

Szekszárd

Bodri István – Vörösboros marhalábszárpörkölt

Dúzsi Tamás – Bélszín aszalt szilvával töltve

Eszterbauer János – Ficakpörkölt

Heimann Zoltán – Barátfüle kicsit másképpen

Mészáros Pál – Vörösboros szarvaspörkölt

Villány

Gere Attila – Dámszarvas-borjúgerinc roston

Gere Tamás – Káposztás gőzgombóc

Jekl Béla – Nyári nyúlragu

Keller György – Egészben sült sertéscsülök lecsóágyon

Polgár Zoltán – Marhaschnitzel

Eger

Demeter Csaba – Káposztás csülkös bab

Dula Bence – Egri szőlőpásztorok kedvence

Gál Lajos – Pontypaprikás egyszerűen

Dr. Pók Tamás – Mangalicával töltött tök

Thummerer Vilmos – Őzhátszín erdei gombákkal

Turcsek Orsolya – Konfitált kacsa

Mátraalja

Bárdos Tamás – Vörösboros vaddisznópörkölt

Szőke Mátyás – Vegyes pincepörkölt

Tokaj

Bárdos Sarolta – Laskagombás házitészta

Berecz Stephanie – Mustáros nyúl

Demeter Zoltán – Korhelyleves

Lenkey Géza – Egészben sült tiszai harcsa

Ifj. Majoros László – Szarvasborjú tejfölösen

Prácser Miklós – Citrusos, gránátalmás sajttorta

Balaton-Badacsony-Zala

Bezerics Csaba – Kerékrépaleves csülökkel

Bujdosó Ferenc – Szarvassült párolt zellerszárral

Feind Lajos – Párolt, grillezett sertésoldalas

Jásdi István – Mandulás balatoni fogas

Katona Ferenc – Sült kacsa párolt káposztával

Konyári János – Sült bárány

Nyáry Ödön – Aszaltszilvás, diós csirkemell

Etyek

Hernyák László – Csalánfőzelék harcsával

Matolcsy Sára – Hálaadási töltött pulyka

Rókusfalvy Pál – Borjúnyak erdei gombás árpagyöngyrizottóval

Szlovákia-Felvidék

Bott Frigyes – Marhapofapörkölt knédlivel

Mór

Miklós Csabi – Malacpofa csomboros káposztával

Vécsei Béla – Töltött hal

Sopron

Horváth József (Ráspi) – Palacsinta

Luka Enikő – Minden idők csokitortája

Somló

Fekete Béla – Lecsós tökfőzelék sült oldalassal

2010. október 30. szombat

Szekszárd

Kovács Tibor – Bogyiszlói szalonnás csuka

Sebestyén Csaba – Bajor őzgerinc

Takler András – „Villás” kacsacomb

Vida Péter – Mezei nyúlcomb vadasan

Villány

Bock József – Bock-steak

Günzer Tamás – Halászlé

Günzer Zoltán – Bazsalikomos, paradicsomos tagliatelle

Ipacs Szabó István – Párolt, grillezett marhaoldalas

Jekl Flóra – Szent Jakab kagyló csőben sütve

Malatinszky Csaba – Szarvasfilé vörösboros redukcióval

Szemes József – Velős pacal sertéslábbal

Tiffán Ede – Provence-i sült bárány tengeri sóval

Wunderlich Alajos – Kakaspörkölt kapros túróscsuszával

Siklós

Fontányi Ottó

Eger

Ifj. Csutorás Ferenc – Barbai kacsamell

Ifj. Gál Tibor – Toscán pizza

Hagymási József – „Joppanyád”

Juhász Attila – Borjúpaprikás galuskával

Kovács Nimród – Vargányarizottós vajhal

Dr. Lőrincz György – Kacsacomb vargányás széles metélttel

Mátraalja

Ludányi József – Tárkonyos vadraguleves

Tokaj

Áts Károly – Fagylalt sárgabarackkal, aszúeszencia-karamellel

Balassa István – Tasakban sült sertéskaraj

Gergely Vince – Nanuk szelet

Dr. Kiss István – Tejszínhabos, epres mascarpone-s túrótorta

Mészáros László – Libamáj dunsztosüvegben

Molnár Péter – Bodrogi fogas vajmártásban

Szepsy István – Zsályás libamell konfitált retekkel

Zsurki Sándor – Barackos, fügés kacsamell

Balaton-Badacsony-Zala

Ifj. Figula Mihály – Figula Misi libamája

Garamvári Vencel – Fogas Vincent módra

Koczor Kálmán – Bocsári betyárleves

Laposa Bence – Ossubuco

Lenkey Géza – Egészben sült tiszai harcsa

Etyek

Kattra Imre – Sertésérmék hentes módra

Romsics László – Vadas fácán

Mór

Ifj. Kamocsai Ákos – Mustáros csirkemell

Sopron

Pfneiszl Birgit – Magyar libamáj osztrák szalvétagombóccal

Taschner Kurt – Poncihter-ragu

Somló

Kolonics Károly – Csukapörkölt

Spiegelberg Stephan – Füge és kecskesajt


Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.