40 híres borász kedvenc étele és bora a Symbol Budapestben

A budapesti Symbol étteremben októberben az érdeklődők megkóstolhatják az „Így főznek a borászok” című könyvben megjelent recepteket.

2010 október 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) 40-40 híres borász kedvenc ételét és borát kelti életre a Symbol Budapest Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek a borászok című könyve alapján.

Korlátlan étel- és borfogyasztás, mindössze 7500 Forintért alkalmanként. ( Egy alkalom 40 borász kedvenc ételét és hozzá borát tartalmazza.) Jegyvásárlás csak elővételben!

Az érdeklődők a helyszínen személyesen találkozhatnak kedvenc borászukkal, aki személyesen dedikálja a könyvet, és egy közös fotózáson is részt vehetnek!

A változatos ételek és borok mellé igényes dzsessz és komolyzenei koncertek társulnak a két nap alatt. A Kóstoló Fesztiválon értékes nyereményeket sorsolunk ki.

A fődíj: Caprice Diamon Cuvée - egy palack különleges bor Lőrincz Györgytől, az Év Borászától, amely palack nem csak a szőlő ajándékát, hanem egy értékes kincset is rejt magában, egy kapszulába zárt valódi csillogó gyémántot!

Az ételsor:

2010. október 29. péntek

Szekszárd

Bodri István – Vörösboros marhalábszárpörkölt

Dúzsi Tamás – Bélszín aszalt szilvával töltve

Eszterbauer János – Ficakpörkölt

Heimann Zoltán – Barátfüle kicsit másképpen

Mészáros Pál – Vörösboros szarvaspörkölt

Villány

Gere Attila – Dámszarvas-borjúgerinc roston

Gere Tamás – Káposztás gőzgombóc

Jekl Béla – Nyári nyúlragu

Keller György – Egészben sült sertéscsülök lecsóágyon

Polgár Zoltán – Marhaschnitzel

Eger

Demeter Csaba – Káposztás csülkös bab

Dula Bence – Egri szőlőpásztorok kedvence

Gál Lajos – Pontypaprikás egyszerűen

Dr. Pók Tamás – Mangalicával töltött tök

Thummerer Vilmos – Őzhátszín erdei gombákkal

Turcsek Orsolya – Konfitált kacsa

Mátraalja

Bárdos Tamás – Vörösboros vaddisznópörkölt

Szőke Mátyás – Vegyes pincepörkölt

Tokaj

Bárdos Sarolta – Laskagombás házitészta

Berecz Stephanie – Mustáros nyúl

Demeter Zoltán – Korhelyleves

Lenkey Géza – Egészben sült tiszai harcsa

Ifj. Majoros László – Szarvasborjú tejfölösen

Prácser Miklós – Citrusos, gránátalmás sajttorta

Balaton-Badacsony-Zala

Bezerics Csaba – Kerékrépaleves csülökkel

Bujdosó Ferenc – Szarvassült párolt zellerszárral

Feind Lajos – Párolt, grillezett sertésoldalas

Jásdi István – Mandulás balatoni fogas

Katona Ferenc – Sült kacsa párolt káposztával

Konyári János – Sült bárány

Nyáry Ödön – Aszaltszilvás, diós csirkemell

Etyek

Hernyák László – Csalánfőzelék harcsával

Matolcsy Sára – Hálaadási töltött pulyka

Rókusfalvy Pál – Borjúnyak erdei gombás árpagyöngyrizottóval

Szlovákia-Felvidék

Bott Frigyes – Marhapofapörkölt knédlivel

Mór

Miklós Csabi – Malacpofa csomboros káposztával

Vécsei Béla – Töltött hal

Sopron

Horváth József (Ráspi) – Palacsinta

Luka Enikő – Minden idők csokitortája

Somló

Fekete Béla – Lecsós tökfőzelék sült oldalassal

2010. október 30. szombat

Szekszárd

Kovács Tibor – Bogyiszlói szalonnás csuka

Sebestyén Csaba – Bajor őzgerinc

Takler András – „Villás” kacsacomb

Vida Péter – Mezei nyúlcomb vadasan

Villány

Bock József – Bock-steak

Günzer Tamás – Halászlé

Günzer Zoltán – Bazsalikomos, paradicsomos tagliatelle

Ipacs Szabó István – Párolt, grillezett marhaoldalas

Jekl Flóra – Szent Jakab kagyló csőben sütve

Malatinszky Csaba – Szarvasfilé vörösboros redukcióval

Szemes József – Velős pacal sertéslábbal

Tiffán Ede – Provence-i sült bárány tengeri sóval

Wunderlich Alajos – Kakaspörkölt kapros túróscsuszával

Siklós

Fontányi Ottó

Eger

Ifj. Csutorás Ferenc – Barbai kacsamell

Ifj. Gál Tibor – Toscán pizza

Hagymási József – „Joppanyád”

Juhász Attila – Borjúpaprikás galuskával

Kovács Nimród – Vargányarizottós vajhal

Dr. Lőrincz György – Kacsacomb vargányás széles metélttel

Mátraalja

Ludányi József – Tárkonyos vadraguleves

Tokaj

Áts Károly – Fagylalt sárgabarackkal, aszúeszencia-karamellel

Balassa István – Tasakban sült sertéskaraj

Gergely Vince – Nanuk szelet

Dr. Kiss István – Tejszínhabos, epres mascarpone-s túrótorta

Mészáros László – Libamáj dunsztosüvegben

Molnár Péter – Bodrogi fogas vajmártásban

Szepsy István – Zsályás libamell konfitált retekkel

Zsurki Sándor – Barackos, fügés kacsamell

Balaton-Badacsony-Zala

Ifj. Figula Mihály – Figula Misi libamája

Garamvári Vencel – Fogas Vincent módra

Koczor Kálmán – Bocsári betyárleves

Laposa Bence – Ossubuco

Lenkey Géza – Egészben sült tiszai harcsa

Etyek

Kattra Imre – Sertésérmék hentes módra

Romsics László – Vadas fácán

Mór

Ifj. Kamocsai Ákos – Mustáros csirkemell

Sopron

Pfneiszl Birgit – Magyar libamáj osztrák szalvétagombóccal

Taschner Kurt – Poncihter-ragu

Somló

Kolonics Károly – Csukapörkölt

Spiegelberg Stephan – Füge és kecskesajt


Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.