2010 október 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) 40-40 híres borász kedvenc ételét és borát kelti életre a Symbol Budapest Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek a borászok című könyve alapján.
Korlátlan étel- és borfogyasztás, mindössze 7500 Forintért alkalmanként. ( Egy alkalom 40 borász kedvenc ételét és hozzá borát tartalmazza.) Jegyvásárlás csak elővételben!
Az érdeklődők a helyszínen személyesen találkozhatnak kedvenc borászukkal, aki személyesen dedikálja a könyvet, és egy közös fotózáson is részt vehetnek!
A változatos ételek és borok mellé igényes dzsessz és komolyzenei koncertek társulnak a két nap alatt. A Kóstoló Fesztiválon értékes nyereményeket sorsolunk ki.
A fődíj: Caprice Diamon Cuvée - egy palack különleges bor Lőrincz Györgytől, az Év Borászától, amely palack nem csak a szőlő ajándékát, hanem egy értékes kincset is rejt magában, egy kapszulába zárt valódi csillogó gyémántot!
Az ételsor:
2010. október 29. péntek
Szekszárd
Bodri István – Vörösboros marhalábszárpörkölt
Dúzsi Tamás – Bélszín aszalt szilvával töltve
Eszterbauer János – Ficakpörkölt
Heimann Zoltán – Barátfüle kicsit másképpen
Mészáros Pál – Vörösboros szarvaspörkölt
Villány
Gere Attila – Dámszarvas-borjúgerinc roston
Gere Tamás – Káposztás gőzgombóc
Jekl Béla – Nyári nyúlragu
Keller György – Egészben sült sertéscsülök lecsóágyon
Polgár Zoltán – Marhaschnitzel
Eger
Demeter Csaba – Káposztás csülkös bab
Dula Bence – Egri szőlőpásztorok kedvence
Gál Lajos – Pontypaprikás egyszerűen
Dr. Pók Tamás – Mangalicával töltött tök
Thummerer Vilmos – Őzhátszín erdei gombákkal
Turcsek Orsolya – Konfitált kacsa
Mátraalja
Bárdos Tamás – Vörösboros vaddisznópörkölt
Szőke Mátyás – Vegyes pincepörkölt
Tokaj
Bárdos Sarolta – Laskagombás házitészta
Berecz Stephanie – Mustáros nyúl
Demeter Zoltán – Korhelyleves
Lenkey Géza – Egészben sült tiszai harcsa
Ifj. Majoros László – Szarvasborjú tejfölösen
Prácser Miklós – Citrusos, gránátalmás sajttorta
Balaton-Badacsony-Zala
Bezerics Csaba – Kerékrépaleves csülökkel
Bujdosó Ferenc – Szarvassült párolt zellerszárral
Feind Lajos – Párolt, grillezett sertésoldalas
Jásdi István – Mandulás balatoni fogas
Katona Ferenc – Sült kacsa párolt káposztával
Konyári János – Sült bárány
Nyáry Ödön – Aszaltszilvás, diós csirkemell
Etyek
Hernyák László – Csalánfőzelék harcsával
Matolcsy Sára – Hálaadási töltött pulyka
Rókusfalvy Pál – Borjúnyak erdei gombás árpagyöngyrizottóval
Szlovákia-Felvidék
Bott Frigyes – Marhapofapörkölt knédlivel
Mór
Miklós Csabi – Malacpofa csomboros káposztával
Vécsei Béla – Töltött hal
Sopron
Horváth József (Ráspi) – Palacsinta
Luka Enikő – Minden idők csokitortája
Somló
Fekete Béla – Lecsós tökfőzelék sült oldalassal
2010. október 30. szombat
Szekszárd
Kovács Tibor – Bogyiszlói szalonnás csuka
Sebestyén Csaba – Bajor őzgerinc
Takler András – „Villás” kacsacomb
Vida Péter – Mezei nyúlcomb vadasan
Villány
Bock József – Bock-steak
Günzer Tamás – Halászlé
Günzer Zoltán – Bazsalikomos, paradicsomos tagliatelle
Ipacs Szabó István – Párolt, grillezett marhaoldalas
Jekl Flóra – Szent Jakab kagyló csőben sütve
Malatinszky Csaba – Szarvasfilé vörösboros redukcióval
Szemes József – Velős pacal sertéslábbal
Tiffán Ede – Provence-i sült bárány tengeri sóval
Wunderlich Alajos – Kakaspörkölt kapros túróscsuszával
Siklós
Fontányi Ottó
Eger
Ifj. Csutorás Ferenc – Barbai kacsamell
Ifj. Gál Tibor – Toscán pizza
Hagymási József – „Joppanyád”
Juhász Attila – Borjúpaprikás galuskával
Kovács Nimród – Vargányarizottós vajhal
Dr. Lőrincz György – Kacsacomb vargányás széles metélttel
Mátraalja
Ludányi József – Tárkonyos vadraguleves
Tokaj
Áts Károly – Fagylalt sárgabarackkal, aszúeszencia-karamellel
Balassa István – Tasakban sült sertéskaraj
Gergely Vince – Nanuk szelet
Dr. Kiss István – Tejszínhabos, epres mascarpone-s túrótorta
Mészáros László – Libamáj dunsztosüvegben
Molnár Péter – Bodrogi fogas vajmártásban
Szepsy István – Zsályás libamell konfitált retekkel
Zsurki Sándor – Barackos, fügés kacsamell
Balaton-Badacsony-Zala
Ifj. Figula Mihály – Figula Misi libamája
Garamvári Vencel – Fogas Vincent módra
Koczor Kálmán – Bocsári betyárleves
Laposa Bence – Ossubuco
Lenkey Géza – Egészben sült tiszai harcsa
Etyek
Kattra Imre – Sertésérmék hentes módra
Romsics László – Vadas fácán
Mór
Ifj. Kamocsai Ákos – Mustáros csirkemell
Sopron
Pfneiszl Birgit – Magyar libamáj osztrák szalvétagombóccal
Taschner Kurt – Poncihter-ragu
Somló
Kolonics Károly – Csukapörkölt
Spiegelberg Stephan – Füge és kecskesajt