Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Bár lassan kifelé megyünk a télből, a csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén - ráadásul olyan is van köztük, ahol tavasztól átállnak a jeges csoki árusítására.

vinoWonka Csokoládé és Borbár 

A Corvin sétány elején található üzlet magyar borokra és csokoládékra specializálódott, ráadásul csodás, sűrű forró csokit is készítenek a téli hónapokban: csak prémiumtermékekkel dolgoznak, így a tejszínnel gőzölt, csokipasztillákból készített finomságban biztosan nem fog csalódni senki. Mivel csak délután 4-től vannak nyitva, munka utáni kikapcsolódáshoz ajánljuk.

vinoWonka / Fotó: FB
vinoWonka / Fotó: FB

Ahoy – Chocolate, Waffel, Chocolate & Lemonade 

A Kecskeméti utcában található üzlet igazi mennyország az édességimádóknak: a gofrit, a forró vagy jeges belga csokit, limonádét és smoothie-kat magunk készíthetjük el több, mint 1000 variációban. A forró csoki belga csokoládéból készült, helyben olvasztva és annyi feltétet, öntetet választhatunk hozzá, amennyi csak eszünkbe jut – a végső ár azonban az extrákkal megnövelt alapárból áll össze.

Ahoy - forró csoki egyéni feltétekkel / Fotó: FB
Ahoy - forró csoki egyéni feltétekkel / Fotó: FB

Rengeteg Romcafé – avagy Míves 3.0 

A 6. kerületi Szinyei-Merse Pál utcában otthonra lelt kávézó-csokizó egyúttal medve menhelyként is szolgál: a tulajdonosnak ugyanis a csokik mellett a plüssmackók gyűjtése a másik szenvedélye, akik itt a kávézóban kaptak helyet. A kis kávézó a nagy számok otthona – ugyanis 1600 (!) féle változatban kínálnak forró csokit: van enyhén sós, füstös ízű, currys – ezt kérhetjük hagyma chipsszel, vagy sós karamellás, mogyorós, gesztenyés – sorolhatnánk még az ízeket, aki nem próbálta, úgysem tudja elképzelni, mennyire jó lehet.

Rengeteg Romcafé / Fotó: FB
Rengeteg Romcafé / Fotó: FB

The Living Room, Kempinski Hotel Corvinus Budapest 

Bármily meglepő, a Belváros egyik legnagyobb szállodájának szívében egy csendes búvóhely rejtőzik kényelmes fotelokkal, hangulatvilágítással és halk zenével. A Living Roomban lehet dolgozni, pihenni, elmélkedni és természetesen enni és inni – például egy sűrű, krémes, illatos forró csokit, mely a neves soproni Harrer Chocolat csokoládéjából készül.

Kempinski, The Living Room, forró csoki
Kempinski, The Living Room, forró csoki

Gundel Étterem és Kávéház 

Végül eljutottunk a budapesti forró csokoládék Ferrarijához: finom belga csokoládéból készül hagyományos és fehér csokis változatban, arany Gundel – elefánt logóval a tetején. Az is mellette szól, hogy míg elkortyolgatjuk, élvezhetjük a leghíresebb magyar étterem egyedülálló miliőjét.

Gundel Étterem, Forró Csoki
Gundel Étterem, Forró Csoki


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.