2020-ban kilenc új étterem csatlakozott a szövetséghez, így már 103 hely tartozik a hálózatba. Ebből csak tíz étterem található külföldön: egy osztrák, három francia, egy luxemburgi, egy német és három japán étterem mellett most első magyarországi helyként került be a Trattoria Pomo d’Oro a szövetségbe.
A Buon Ricordo név minden olasz konyhaművészet iránt érdeklődő számára ismerősen cseng, és a szövetség tagjainak készült és őket jelképező egyedi, kézzel festett, színes tányérokkal számtalan alkalommal találkozhatunk olaszországi éttermek és háztartások falain. A szövetség tagjai ezekben a különleges tányérokban szolgálják fel a hely Buon Ricordo fogását, egy specialitást, ami tökéletesen képviseli a helyi hagyományokat és alapanyagokat, és amely egész évben megtalálható a menüben.
A Buon Ricordo Étteremszövetséget 1964-ben alapították Dino Villani olasz művészetkritikus, kulturális- és kommunikációs szakember ötlete alapján, az olasz gasztronómiai hagyományok és kultúra megőrzése érdekében. Minőségi éttermek egy csoportját társították azzal a céllal, hogy a régiók autentikus ízei ne vesszenek el a nemzetközi kínálatban.
A Buon Ricordo közel ötven éve biztosít útmutatót a legjobb olasz regionális fogásokhoz és az olasz vendégszeretethez. A tagok elkötelezték magukat a tipikus helyi ételek felszolgálása mellett, számukra a hagyományos ételek és a helyi alapanyagok használata nem röpke divat, hanem tartós elkötelezettség.
A Trattoria Pomo d’Oro Buon Ricordo menüje:
Bivalytejes mozzarellával gratinírozott libamáj pirított kaláccsal, lilahagyma lekvárral
Rukkolás scialatielli tészta fokhagymás garnélarákkal, paradicsomforgáccsal hintve
Branzino - tengerisüllő-filé pancetta szalonnás feketekagyló-raguval töltve, sáfránymártásban
Gratinírozott zabaionekrém friss trópusi és erdei gyümölcsökkel, maracujasorbettel
Forrás: Turizmus Online