A héten ismét magyar fiatal tehetségeknek szurkolhatunk!

2017. október 6-8. között ismét Prága ad helyszínt a világszövetség európai kontinentális elődöntőjének a WACS Global Chef Challege-nek (felnőtt szakács), a WACS Global Pastry Chef Challenge-nek (cukrász) és a WACS Young Chef Challenge-nek (junior szakács) , ahol kiderül, hogy kik csatlakoznak még a tavalyi évben már továbbjutást nyert nemzetek mellé.

A tavalyi szabálymódosítások még szorosabbá és izgalmasabbá tették a versenyt, hiszen az erfurti kulináris olimpián és a luxembourgi kulináris világbajnokságon (2016-ban Erfurt, 2018-ban Luxembourg, két évenként felváltva) a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenyprogramja alapján, szakácsok esetében az első 12, cukrászoknál és junior szakácsoknál pedig az első 2 nemzet automatikusa kvalifikálja magát világdöntőbe.

A tét ismét nagy, hiszen csak 3-3-3 fő szerezhet jogot a továbbjutásra Prágából, 1 észak-, 1 közép- és 1 dél-európai a három kategóriában, a 2018-as Malajziai világdöntőre, melynek helyszíne a 105 országot és 10 millió séfet felölelő WorldChefs (WACS) világkongresszusa lesz. A felkészülés gőzerővel folyik, van, aki már ismerős lehet, és van, aki most indult először hazánk színeiben.

Tehetséges magyar fiatalok, akik nem először lépnek be egy versenykonyhába, hogy közönség előtt mutassák meg, hogy mit tudnak.

Adamek Balázs (Székesfehérvár) a szakácsok, Maczák Anna (Budapest) a cukrászok és Hack Barnabás (Budapest) a junior séfek között „lép a versenykonyha falai közé”, hogy megcélozza a továbbjutást az őt segítő commis-ja, azaz fiatal segítője oldalán. Hajrá fiatalok!

A verseny alakulását folyamatosan nyomon követhetik a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Facebook oldalán


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.