A hungarikumok az újszilvási ágyaspálinka fesztivál díszvendégei

Több mint húszezer látogatót, mintegy negyven főzőcsapatot, s több tucat árust várnak az idei, már tizedik újszilvási ágyaspálinka fesztiválra. A Bolyhos Pálinkafőzde pünkösd hétvégéjén sorra kerülő rendezvényének díszvendégei az Alföldi Tej, valamint a hungarikumok lesznek.

A regionális pálinkaünnepet most is a Fesztivál téren (a régi vásártéren) tartják május 23-án és 24-én, fellép mások mellett Dér Heni, a TNT zenekar, Vastag Csaba, az Edda és DJ Dominique – mondta a fesztivál sajtófőnöke az MTI-nek.

Jónás József tájékoztatása szerint a Bolyhos és Fia Bt., a Bolyhos ágyaspálinka brand jogtulajdonosa nem csak saját pálinkafőzdéjének, illetve termékének népszerűsítése miatt szervezi meg 2006 óta minden májusban a fesztivált. Legalább ilyen fontosnak tartják, hogy a nagyközönség a pálinka mellett a térség gasztronómiájával, illetve a helyi és Újszilvás környéki termelőkkel, termékeikkel is megismerkedhessen. 

A 2012 óta kétnaposra bővített rendezvényen már tavaly is kiemelt figyelmet fordítottak a hungarikumokra – magyarázta a sajtófőnök. Mint mondta, most egyebek mellett a kalocsai paprikát, a kalocsai porcelánt, a "békebeli" fröccsöt, különböző sajtokat, gyümölcsleveket, az újszilvási Szilváshús Kft. termékeit, illetve a Bertók Méhészet mézeit ízlelhetik meg a fesztiválra látogatók. A hungarikumok sátra mindkét napon délelőtt 10 órakor nyit.

A pálinkafesztivál kísérő rendezvényeként az Alföldi Tej Kft. családi napot tart május 24-én – tette hozzá Jónás József. Megfogalmazása szerint bármennyire furcsa, már a tavalyi rendezvényen is beigazolódott, hogy az ágyaspálinkák kedvelői megszerették a tejet, a "tejesek" pedig a pálinkafesztivált, ezért a Riska-program most sem maradhat el.

Mint ahogy idén is sokan várják a Magyar Pálinka Lovagrend színpompás felvonulását, valamint a főzőversenyt, amelyre több tucatnyi csapat, közöttük két-háromszáz fős kollektívák jelezték részvételüket. 

A kétnapos programon a kicsiket vidámpark, a nagyobbakat kézműves és kirakodó vásár várja, a jó hangulatról a sztárfellépőkön kívül helyi és környékbeli együttesek, klubok gondoskodnak – tette hozzá a fesztivál sajtófőnöke.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.