A hungarikumok az újszilvási ágyaspálinka fesztivál díszvendégei

Több mint húszezer látogatót, mintegy negyven főzőcsapatot, s több tucat árust várnak az idei, már tizedik újszilvási ágyaspálinka fesztiválra. A Bolyhos Pálinkafőzde pünkösd hétvégéjén sorra kerülő rendezvényének díszvendégei az Alföldi Tej, valamint a hungarikumok lesznek.

A regionális pálinkaünnepet most is a Fesztivál téren (a régi vásártéren) tartják május 23-án és 24-én, fellép mások mellett Dér Heni, a TNT zenekar, Vastag Csaba, az Edda és DJ Dominique – mondta a fesztivál sajtófőnöke az MTI-nek.

Jónás József tájékoztatása szerint a Bolyhos és Fia Bt., a Bolyhos ágyaspálinka brand jogtulajdonosa nem csak saját pálinkafőzdéjének, illetve termékének népszerűsítése miatt szervezi meg 2006 óta minden májusban a fesztivált. Legalább ilyen fontosnak tartják, hogy a nagyközönség a pálinka mellett a térség gasztronómiájával, illetve a helyi és Újszilvás környéki termelőkkel, termékeikkel is megismerkedhessen. 

A 2012 óta kétnaposra bővített rendezvényen már tavaly is kiemelt figyelmet fordítottak a hungarikumokra – magyarázta a sajtófőnök. Mint mondta, most egyebek mellett a kalocsai paprikát, a kalocsai porcelánt, a "békebeli" fröccsöt, különböző sajtokat, gyümölcsleveket, az újszilvási Szilváshús Kft. termékeit, illetve a Bertók Méhészet mézeit ízlelhetik meg a fesztiválra látogatók. A hungarikumok sátra mindkét napon délelőtt 10 órakor nyit.

A pálinkafesztivál kísérő rendezvényeként az Alföldi Tej Kft. családi napot tart május 24-én – tette hozzá Jónás József. Megfogalmazása szerint bármennyire furcsa, már a tavalyi rendezvényen is beigazolódott, hogy az ágyaspálinkák kedvelői megszerették a tejet, a "tejesek" pedig a pálinkafesztivált, ezért a Riska-program most sem maradhat el.

Mint ahogy idén is sokan várják a Magyar Pálinka Lovagrend színpompás felvonulását, valamint a főzőversenyt, amelyre több tucatnyi csapat, közöttük két-háromszáz fős kollektívák jelezték részvételüket. 

A kétnapos programon a kicsiket vidámpark, a nagyobbakat kézműves és kirakodó vásár várja, a jó hangulatról a sztárfellépőkön kívül helyi és környékbeli együttesek, klubok gondoskodnak – tette hozzá a fesztivál sajtófőnöke.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.