A hungarikumok az újszilvási ágyaspálinka fesztivál díszvendégei

Több mint húszezer látogatót, mintegy negyven főzőcsapatot, s több tucat árust várnak az idei, már tizedik újszilvási ágyaspálinka fesztiválra. A Bolyhos Pálinkafőzde pünkösd hétvégéjén sorra kerülő rendezvényének díszvendégei az Alföldi Tej, valamint a hungarikumok lesznek.

A regionális pálinkaünnepet most is a Fesztivál téren (a régi vásártéren) tartják május 23-án és 24-én, fellép mások mellett Dér Heni, a TNT zenekar, Vastag Csaba, az Edda és DJ Dominique – mondta a fesztivál sajtófőnöke az MTI-nek.

Jónás József tájékoztatása szerint a Bolyhos és Fia Bt., a Bolyhos ágyaspálinka brand jogtulajdonosa nem csak saját pálinkafőzdéjének, illetve termékének népszerűsítése miatt szervezi meg 2006 óta minden májusban a fesztivált. Legalább ilyen fontosnak tartják, hogy a nagyközönség a pálinka mellett a térség gasztronómiájával, illetve a helyi és Újszilvás környéki termelőkkel, termékeikkel is megismerkedhessen. 

A 2012 óta kétnaposra bővített rendezvényen már tavaly is kiemelt figyelmet fordítottak a hungarikumokra – magyarázta a sajtófőnök. Mint mondta, most egyebek mellett a kalocsai paprikát, a kalocsai porcelánt, a "békebeli" fröccsöt, különböző sajtokat, gyümölcsleveket, az újszilvási Szilváshús Kft. termékeit, illetve a Bertók Méhészet mézeit ízlelhetik meg a fesztiválra látogatók. A hungarikumok sátra mindkét napon délelőtt 10 órakor nyit.

A pálinkafesztivál kísérő rendezvényeként az Alföldi Tej Kft. családi napot tart május 24-én – tette hozzá Jónás József. Megfogalmazása szerint bármennyire furcsa, már a tavalyi rendezvényen is beigazolódott, hogy az ágyaspálinkák kedvelői megszerették a tejet, a "tejesek" pedig a pálinkafesztivált, ezért a Riska-program most sem maradhat el.

Mint ahogy idén is sokan várják a Magyar Pálinka Lovagrend színpompás felvonulását, valamint a főzőversenyt, amelyre több tucatnyi csapat, közöttük két-háromszáz fős kollektívák jelezték részvételüket. 

A kétnapos programon a kicsiket vidámpark, a nagyobbakat kézműves és kirakodó vásár várja, a jó hangulatról a sztárfellépőkön kívül helyi és környékbeli együttesek, klubok gondoskodnak – tette hozzá a fesztivál sajtófőnöke.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.