A kávékultúra betört a Damniczki cukiba

Az izgalmas és kompromisszummentes fagylaltjairól és monodesszertjeiről híres Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában mostantól a legjobb minőségű kávék társulnak az egyedi desszertekhez.

Kávé+Desszert

 Az utóbbi évek gasztronómiai fejlődésében mind a cukrászat, mind a kávékultúra nagy változásokon ment keresztül. A cukrászdák és a kávéházak egyaránt a vendég igényeinek maradéktalan kielégítését tűzték ki célul, ami itt is, ott is megvalósult, viszont olyan helyet keresve sem lehetett találni, ahol mind a cukrásztermékek, mind a melléjük kínált kávék ezt tudták volna nyújtani. Mostanáig.

Profi baristákkal

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában ugyanis megvalósult egy álom: a kitűnő sütemények mellé a legjobb minőségű kávékat, kávés italokat kínálják az üzlet szakképzett baristái, akiknek a vezetője külföldi barista bajnokságon, mint bíró és a magyar barista bajnokságokon - mint versenyző - elismert Gyuricza Brigitta. A hosszas tervezés és gondos kivitelezés eredménye a cukrász manufaktúrát ékesítő Simonelli Black Eagle kávégép, amely a ma kapható gépek egyik legjobbja, a nemzetközi barista versenyek gépe, s a számos, saját fejlesztésű ital, amelyhez a legjobb minőségű olasz kávét és magyar kézműves pörkölők speciality kávéit használják.

Olasz kávék és italok is

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában ugyanis nem csak az újhullámos kávézók kínálatával találkozni, hanem a sokak által méltán szeretett olasz kávék, kávés italok is helyt kapnak a kínálatban, így mindenki olyan kávét kortyol a süteménye, desszertje mellé, amilyet csak szeretne. A kávén kívül számos más forró itallal is várja vendégeit a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra. A belga csokoládéból, termelői tejjel és tejszínnel készített forró csokoládék mellett, a saját fejlesztésű, a vendégek körében hamar népszerűvé vált fűszeres, forró limonádékat is érdemes kipróbálni.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.