A kávékultúra betört a Damniczki cukiba

Az izgalmas és kompromisszummentes fagylaltjairól és monodesszertjeiről híres Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában mostantól a legjobb minőségű kávék társulnak az egyedi desszertekhez.

Kávé+Desszert

 Az utóbbi évek gasztronómiai fejlődésében mind a cukrászat, mind a kávékultúra nagy változásokon ment keresztül. A cukrászdák és a kávéházak egyaránt a vendég igényeinek maradéktalan kielégítését tűzték ki célul, ami itt is, ott is megvalósult, viszont olyan helyet keresve sem lehetett találni, ahol mind a cukrásztermékek, mind a melléjük kínált kávék ezt tudták volna nyújtani. Mostanáig.

Profi baristákkal

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában ugyanis megvalósult egy álom: a kitűnő sütemények mellé a legjobb minőségű kávékat, kávés italokat kínálják az üzlet szakképzett baristái, akiknek a vezetője külföldi barista bajnokságon, mint bíró és a magyar barista bajnokságokon - mint versenyző - elismert Gyuricza Brigitta. A hosszas tervezés és gondos kivitelezés eredménye a cukrász manufaktúrát ékesítő Simonelli Black Eagle kávégép, amely a ma kapható gépek egyik legjobbja, a nemzetközi barista versenyek gépe, s a számos, saját fejlesztésű ital, amelyhez a legjobb minőségű olasz kávét és magyar kézműves pörkölők speciality kávéit használják.

Olasz kávék és italok is

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában ugyanis nem csak az újhullámos kávézók kínálatával találkozni, hanem a sokak által méltán szeretett olasz kávék, kávés italok is helyt kapnak a kínálatban, így mindenki olyan kávét kortyol a süteménye, desszertje mellé, amilyet csak szeretne. A kávén kívül számos más forró itallal is várja vendégeit a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra. A belga csokoládéból, termelői tejjel és tejszínnel készített forró csokoládék mellett, a saját fejlesztésű, a vendégek körében hamar népszerűvé vált fűszeres, forró limonádékat is érdemes kipróbálni.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.