A Mátrában jársz? Ebédelni is szeretnél?

Ha igen, akkor van ötletünk: a gyöngyösi Bori Mamival nem hibázol. és közben azt is megtudhatod, ki az a Bori Mami?

Szezonális ízek, régiós, helyi eredetű alapanyagok használata, tudatos, fenntartható vendéglátás - ezek szép hangzatos, ma divatos szavak lehetnének, ha csupán szavak maradnának. Szerencsére a Gyöngyös belvárosában lévő Bori Mamiban nem azok - hanem maga a valóság. Ott, ahol nemrég mutatkozott be az új konyhafőnök, Nagy Attila, aki elég változatos szakmai utat járt be, míg családjával pár hete Gyöngyösre költözött.

.

A gyöngyösi, egyszerre családias hangulatú, mégis közben elegáns hely különben nem csak étteremként üzemel a Mátra kapujában, hanem úttörő szerepet kíván betölteni a modernkori, jó értelemben vett polgári életvitel újjáéledésében, a bisztrókultúra népszerűsítésében. Kávézóként, reggelizőként, találkozóhelyként is funkcionál, ugyanakkor családi ebédek, meghitt vacsorák és üzleti találkozók számára is tökéletes helyszín.

A városban egyedülálló bisztró Dobróka Tamás és Sándor Béla közös ötlete alapján a Belváros téren 2014 nyarán nyitotta meg kapuit. Az elegáns, mégis könnyed stílusú étterem belső tere több mint 40 férőhelyes, tavasztól őszig mindez egy 40 férőhelyes fedett terasszal is kiegészül. "Fontosnak tartjuk, hogy helyi kézművesektől is vásároljunk, ezzel támogatva a fenntarthatóságot családi gazdaságoknál. “, mondja Sándor Béla, az étterem egyik tulajdonosa és vezetője a beszerzéssel kapcsolatban.

A tulajdonosok közeli tervei közt szerepel, hogy hamarosan egy kisebb élelmiszerüzletet nyitnak, és egy néhány szobás szálláshelyet is kialakítanak imádott éttermükkel összekapcsolva.

A Bori Mami gasztronómiai koncepciója a bisztróhagyományokat megtartva öltözteti modern köntösbe a tradicionális ételeket - tökéletesen megoldva ezt a párosítást. Az étterem minden nap rkora reggeltől várja  a vendégeket:  negyven féle szálas tea, gőzölgő forró csoki, és a térségben csak itt fellelhető kávékülönlegességek is szerepel többek közt a kínálatukban. 

És végül derüljön fény az étterem elnevezéséről is: nos, Bori Mami valóban létezik, az egyik tulajdonos, Dobróka Tamás nagymamája után nevezték el az éttermet, ezzel is utalva annak meghitt, családias légkörére. 


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.