A névadó főborász halála után díjazták a Thummerer-tételeket

Két nagyarany-, hat arany- és két ezüstéremmel a VinAgora Nemzetközi Borverseny történetének legjobb eredményét érte el a Thummerer Pincészet. E páratlan teljesítmény méltó emléket állít a tavaly elhunyt legendás borász, Thummerer Vilmos emlékének.

„Ez a siker felteszi a koronát a nagypapám életművére. Megható, hogy a nyertes tételek mindegyikében benne van a keze munkája, ezt a sikert neki ajánljuk”, mondta elérzékenyülve Pulay Polett, Thummerer Vilmos unokája, a pincészet gazdasági vezetője.

A szőlészettel és borászattal foglalkozó családi vállalkozást 1984-ben Thummerer Vilmos alapította. A Thummerer Pincészet mára az egri borvidék meghatározó borászatává vált. Saját telepítésű, mintegy 100 hektáros szőlőterület terméséből készítik boraikat, pezsgőiket, pálinkáikat.

 

„Thummerer Vilmos megállíthatatlan volt egész életében, s öröksége jó kezekbe került. Továbbra is az ő szellemisége vezeti a pincét, megállíthatatlanul”, fogalmazott Kovács Antal sommelier, aki szinte a kezdetektől ismeri és máig nyomon követi a Thummerer Pincészet fejlődését.

A családi pincészet bizakodva tekint a jövőbe: új cabernet saugvignon és cabernet franc telepítésekkel tovább bővül a szőlőterület, valamint új termékcsalád kerül idén bevezetésre, folytatva az alapító, Thummerer Vilmos munkáját. És ami a legfontosabb, az idei kivételesen jó évjáratnak ígérkezik, igazi nagyborok teremhetnek, mint a most díjazott, 2018-as évjáratból származók.

A díjazott Thummerer-tételek

Nagyaranyérmet nyert a Thummerer Vili Papa Egri Cuvée Superior és a Thummerer Egri Cabernet Franc Superior Válogatás. Utóbbi a Legjobb magyar cabernet franc díjat is elnyerte.

Aranyérmet nyert a Thummerer Egri Cabernet Franc-Merlot, a Thummerer Egri Bikavér Grand Superior Mezey-Öreg dűlő, a Thummerer Egri Bikavér Grand Superior Nagy-Eged dűlő, a Thummerer Tekenőháti Merlot Grand Superior, a Thummerer Egri Syrah Superior Válogatás – ami a Legjobb syrah, valamint a Thummerer Egri Cabernet Sauvignon Superior Válogatás, ami a Legjobb magyar cabernet sauvignon lett egyúttal.

Ezüstérmet az Egri Csillag és a Thummerer Egri Cabernet Dorsa Rosé nyertek.

Forrás: Thummerer / Turizmus Online


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.