A Pécsi Sörfőzde italai kiérdemelték a Magyar termék védjegyet

Magyarország legrégebb óta működő sörgyára, a Pécsi Sörfőzde zrt. hazánkban elsőként lett jogosult – sörökre vonatkozóan - a „MAGYAR TERMÉK” védjegy használatára.

A Pécsi Sörfőzde számára fontos cél, hogy a vásárlók - a nagyon széles sörválaszték mellett is - tudjanak megfelelően eligazodni, a számukra legmegfelelőbb terméket megtalálni. Ma már egyre tudatosabbak a fogyasztók és sörök esetében is fontos tényezővé vált, hogy a termék honnan származik. Amennyiben a fogyasztó garantáltan magyar sört kíván vásárolni, - amely a „Magyar termék” tanúsító védjegy szerinti elvárásoknak, előírásoknak is eleget tesz – ezentúl könnyű dolga lesz: a Pécsi Sörfőzde Szalon márkacsaládját: a Szalon világost, a Szalon Barnát, a Szalon alkoholmentest és a Pannonia dobozos sört kell választania, melyek jogosulttá váltak a „Magyar termék” védjegy használatára.

A magyar termékek vásárlása a jó minőség és magyar eredet mellett azon további

előnyöket is hordozzák, hogy azok vásárlásával hazai munkahelyek fenntartásához járulunk hozzá, sok esetben ezzel egy-egy nagy múltú magyar termék sikeres „életéhez” is segítséget nyújtva.

Bővebben a Magyar termék védjegyről:

http://www.amagyartermek.hu/

További tények a Pécsi Sörfőzdéről:

  • Napjainkban Magyarországon – gyári méretben – kizárólag csak a Pécsi Sörfőzdében készülnek klasszikus nyíltkádas erjesztéssel sörök.
  • A Pécsi Sörfőzdében a söröket kristálytiszta mecseki karsztvízből főzzük.
  • A Szalon sör 108 éves márka, 1907-ben a Pécsi Országos Kiállításon mutatták be először, ott kóstolhatta meg a látogatóközönség.
  • A Szalon és Szalon Barna sörök több alkalommal elnyerték a legnagyobb európai sörverseny, a Monde Selection aranyérmét.

Forrás: Élelmiszer Online


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.