A sütihez egy ingyenes Covid-tesztet?

Az elviteles süti és kávé mellé most ingyenes koronavírus-tesztet is kínál a bécsi Café Museum. A Karlsplatzon található kávézóban a tesztet a pincér végzi - aki szakképzett mentős. Az eredményt sms-ben vagy e-mailben küldik el a vendégnek.

A Bécs belvárosában, a Karlsplatzon található Café Museum tavaly év végén azzal lepte meg a vendégeket, hogy tanulószobává alakította át üres termeit. Most egy újabb ötlettel jelentkezett, hogy a járványügyi korlátozások alatt élettel töltse meg a kávézót. Az elviteles süti és kávé mellé mostantól ingyenes koronavírus-tesztet is kínál.



Az antigén gyorsteszthez a mintavételt a pincér végzi, aki képzett mentős és nyolc éve szolgálja ki a Café Museum vendégeit. Az orvosi felügyeletet a szomszédos Apotheke zum Heiligen Geist gyógyszertár gyógyszerésze látja el. A teszthez nem kell előre bejelentkezni, csak személyi igazolvány és e-Card (osztrák egészségbiztosítási kártya) szükséges. Így bárki bármikor betérhet egy tesztre – egykori vendégek, a környékbeli irodák és üzletek alkalmazottai vagy az arra járók. Akinek szüksége van rá, az vígasztalásul egy finom bécsi kávét vagy eredeti Landtmann süteményt is mindjárt magával vihet.

A tesztek eredményét a vendégek néhány perc elteltével sms-ben vagy e-mailben kapják meg. Az eredmények hivatalosak és a Bécsi Gazdasági Kamara ágazati tesztelési stratégiájának köszönhetően ingyenesek.


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.