A vendéglátás a SZÉP kártyák igazi nyertese

Az év elejétől szeptember végéig közel 20 ezerrel nőtt az MKB SZÉP kártyák száma, a kártyatulajdonosoké pedig már elérte a 160 ezret - közölte az MKB Bank szerdán az MTI-vel. Az elköltött összeg az alszámlák között úgy oszlott meg, hogy vendéglátásra 24 milliárd, szálláshelyre 7 milliárd, szabadidőre 5 milliárd forintot költöttek.

Tavaly az első kilenc hónapban 16 ezres volt a növekedés, miközben a munkáltatók 8,7 milliárd forintot utaltak át a kártyákra, amelyből a kártyabirtokosok 8,5 milliárdot költöttek el. Az idén a befizetések összegen megközelítette a 9,8 milliárd forintot, a kártyabirtokosok pedig több mint 9,2 milliárdot használtak fel a rendelkezésükre álló keretből.

A 2011-es indulás óta több mint 41 milliárd forintot utaltak a munkáltatók az MKB SZÉP kártyákra; a jelenlegi 160 ezer kártyabirtokos országszerte közel 18 ezer szolgáltatási helyen használhatja kártyáját. A négy évvel ezelőtti bevezetés óta közel 11 millió kártyatranzakciót bonyolítottak, ezekkel összesen 36 milliárd forintot költöttek el az MKB SZÉP kártya birtokosai - mondta a közlemény szerint Lehoczky László, a kártyát kibocsátó MKB Nyugdíjpénztárt és Egészségpénztárt Kiszolgáló Kft. ügyvezető igazgatója.

Az elköltött összeg az alszámlák között úgy oszlott meg, hogy vendéglátásra 24 milliárd, szálláshelyre 7 milliárd, szabadidőre 5 milliárd forintot költöttek. Az arányoknál figyelembe kell venni azt is, hogy a szálláshely mind a három alszámláról fizethető, így ezeken a szolgáltató helyeken 15 milliárd forint volt a teljes költés - írja az MKB. A régiók szerinti felhasználás mértékét illetően az indulástól nézve a sorrend változatlan: "az aranyérem" a Budapest-Központi Dunavidéki régióé 13,7 milliárddal, míg az ezüst a Balatoni régióé 4, 8 milliárd forinttal.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.