A világ legdrágább desszertjei

Két édességgel is bekerült a Guiness rekordok könyvébe az egyik amerikai étterem. Az édesszájúaknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha meg szeretnék kóstolni a remekműveket: a legdrágább több, mint 5 millió forintba kerül.

A világ legdrágább hotdog-ja után – melynek értéke 15 ezer forint - ismét rekordot döntött a New York-i Serendipity 3 étterem - olvasható a Dailymail hasábjain.

Az étterem szakácsa által kifejlesztett "Grand Opulence Sundae"-t 211 ezer forintnak megfelelő dollárért kóstolhatják meg a vendégek, a "Frrrozen Haute Chocolate" fagylaltkehelyért azonban 5,2 millió forintot kell kicsengetni. Az áruk nem véletlenül ilyen borsos: a kristállyal kirakott, tálaláshoz használt kelyheket 23 karátos svájci, ehető, levél alakú arannyal bélelik ki, a desszert tetejére pedig 24 karátos, szintén fogyasztásra alkalmas aranyreszelékkel szórnak.

Mindkét édesség alapját a legdrágább, Tahitiról rendelt vanília fagylalt adja, melynek az ízesítésre használt vanília rudakat Madagaszkárról szerezték be. A díszítéshez használt gyümölcsöt Párizsból, a csokoládét Venezuelából szerzi be a költeményeket megálmodó séf.

A desszerteket stílszerűen 18 karátos aranykanállal fogyasztják, melyet a milliós kehely mellé kapott gyémánttal kirakott karkötővel együtt hazaviheti a tehetős vendég. A hajmeresztő árak ellenére az étterem tulajdonosa, Stephen Bruce bízik benne, hogy sokan rendelnek majd a desszertekből, tudniillik az abból befolyó összeget jótékonysági célra ajánlják.

A luxus ezen fajtájára vágyóknak jó előre el kell dönteniük, melyik nyalánkságra vágynak: az olcsóbbikat ugyanis két nappal, a drágábbikat két héttel az elfogyasztás előtt kell megrendelni. (forrás: Hírszerző)


Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.