A világ legdrágább desszertjei

Két édességgel is bekerült a Guiness rekordok könyvébe az egyik amerikai étterem. Az édesszájúaknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha meg szeretnék kóstolni a remekműveket: a legdrágább több, mint 5 millió forintba kerül.

A világ legdrágább hotdog-ja után – melynek értéke 15 ezer forint - ismét rekordot döntött a New York-i Serendipity 3 étterem - olvasható a Dailymail hasábjain.

Az étterem szakácsa által kifejlesztett "Grand Opulence Sundae"-t 211 ezer forintnak megfelelő dollárért kóstolhatják meg a vendégek, a "Frrrozen Haute Chocolate" fagylaltkehelyért azonban 5,2 millió forintot kell kicsengetni. Az áruk nem véletlenül ilyen borsos: a kristállyal kirakott, tálaláshoz használt kelyheket 23 karátos svájci, ehető, levél alakú arannyal bélelik ki, a desszert tetejére pedig 24 karátos, szintén fogyasztásra alkalmas aranyreszelékkel szórnak.

Mindkét édesség alapját a legdrágább, Tahitiról rendelt vanília fagylalt adja, melynek az ízesítésre használt vanília rudakat Madagaszkárról szerezték be. A díszítéshez használt gyümölcsöt Párizsból, a csokoládét Venezuelából szerzi be a költeményeket megálmodó séf.

A desszerteket stílszerűen 18 karátos aranykanállal fogyasztják, melyet a milliós kehely mellé kapott gyémánttal kirakott karkötővel együtt hazaviheti a tehetős vendég. A hajmeresztő árak ellenére az étterem tulajdonosa, Stephen Bruce bízik benne, hogy sokan rendelnek majd a desszertekből, tudniillik az abból befolyó összeget jótékonysági célra ajánlják.

A luxus ezen fajtájára vágyóknak jó előre el kell dönteniük, melyik nyalánkságra vágynak: az olcsóbbikat ugyanis két nappal, a drágábbikat két héttel az elfogyasztás előtt kell megrendelni. (forrás: Hírszerző)


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.