A világ legdrágább desszertjei

Két édességgel is bekerült a Guiness rekordok könyvébe az egyik amerikai étterem. Az édesszájúaknak mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha meg szeretnék kóstolni a remekműveket: a legdrágább több, mint 5 millió forintba kerül.

A világ legdrágább hotdog-ja után – melynek értéke 15 ezer forint - ismét rekordot döntött a New York-i Serendipity 3 étterem - olvasható a Dailymail hasábjain.

Az étterem szakácsa által kifejlesztett "Grand Opulence Sundae"-t 211 ezer forintnak megfelelő dollárért kóstolhatják meg a vendégek, a "Frrrozen Haute Chocolate" fagylaltkehelyért azonban 5,2 millió forintot kell kicsengetni. Az áruk nem véletlenül ilyen borsos: a kristállyal kirakott, tálaláshoz használt kelyheket 23 karátos svájci, ehető, levél alakú arannyal bélelik ki, a desszert tetejére pedig 24 karátos, szintén fogyasztásra alkalmas aranyreszelékkel szórnak.

Mindkét édesség alapját a legdrágább, Tahitiról rendelt vanília fagylalt adja, melynek az ízesítésre használt vanília rudakat Madagaszkárról szerezték be. A díszítéshez használt gyümölcsöt Párizsból, a csokoládét Venezuelából szerzi be a költeményeket megálmodó séf.

A desszerteket stílszerűen 18 karátos aranykanállal fogyasztják, melyet a milliós kehely mellé kapott gyémánttal kirakott karkötővel együtt hazaviheti a tehetős vendég. A hajmeresztő árak ellenére az étterem tulajdonosa, Stephen Bruce bízik benne, hogy sokan rendelnek majd a desszertekből, tudniillik az abból befolyó összeget jótékonysági célra ajánlják.

A luxus ezen fajtájára vágyóknak jó előre el kell dönteniük, melyik nyalánkságra vágynak: az olcsóbbikat ugyanis két nappal, a drágábbikat két héttel az elfogyasztás előtt kell megrendelni. (forrás: Hírszerző)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.