Adventi gasztroforradalom a Bazilikánál

Magyarország legjobb gasztro fotósát, Szendeff Lőrincet is megihlette az Adventi Ünnep a Bazilikánál street food fesztiválja. A vásáron olyan neves kiállítók ételei találhatók, mint a Zing Burger, a KIOSK, a Szegyház, a Fish & Chips, a Budaörsi Halpiac vagy a Post Bistro, melyekhez DiVino forralt bort, gyümölcsös Finlandia vagy Unicum aszalt szilvás forró koktélokat is választhatnak az odalátogatók.

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál a vásárlás lehetőségén messze túlmutat, számos program vonzza a látogatókat a helyszínre. A vásárral olyan közösségi teret próbálnak kialakítani, amely együttlétre inspirál, és ahol minden korosztály jól érzi magát. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál vásár nem sorolható a megszokott karácsonyi vásárok közé. Gasztroforradalmával kitűnik Budapest és az ország többi vására közül.

A belvárosi gasztrocsakraponton olyan neves kiállítók ételeit kóstolhatjuk, mint a Zing Burger, a KIOSK, a Szegyház, a Hal & Chips, a Budaörsi Halpiac vagy a Post Bistro.

Magyarország legjobb gasztrofotósát, Szendeff Lőrincet is megihlette a Bazilika előtti Adventi Ünnep „street food fesztiválja”. Az ételekhez DiVino forralt bort, Finlandia vagy Unicum aszalt szilvás forró koktélokat párosított.

 

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.