Átverte a vendégeket az angliai séf

Távoznia kellett a séfnek, aki Facebookon dicsekedett azzal, hogy nem vegan étellel verte át vegan vendégeit.

Laura Goodman vezető séfje és társtulajdonosa volt a Carlini éttermeknek Nagy-Britanniában. Összesen két éttermük van, Shifnal és Albrighton városában. A nőnek azonban le kellett mondania, miután halálos fenyegetéseket kapott, amiért arról posztolt Facebookon, hogy vegánokat vert át nem vegán ételekkel.

Goodman egy csoportban írt arról szombat éjjel, hogy péntek este jött hozzá egy ítélkező vegán, aki úgy feküdt most le, hogy még mindig azt gondolja, hogy ő egy vegán. Amikor a csoport egy másik tagja rákérdezett, hogy mire gondolt, Goodman azt válaszolta, hogy valójában többesszámot kellett volna alkalmaznia, hogy nem egyikük nem vegán, hanem többen sem.

A csoport egy másik posztja alatt is arról írt, hogy átvert egy vegánt pár órával korábban. Posztjai hamar kikerültek a csoportból, és villámgyorsan terjedni kezdtek a közösségi oldalakon, óriási felháborodást kiváltva a vegánok és nem vegánok között is. Az éttermek TripAdvisor és Google oldalaira ömlöttek a negatív értékelések, a Facebook-oldalt pedig le is kellett kapcsolni a tiltakozás hatására.

A helyi fogyasztóvédelmi hatóság is vizsgálatot indított az ügyben, az éttermek a tervek szerint a hét második felében nyithatnak ki újra.

Forrás: 444.hu


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.