Átverte a vendégeket az angliai séf

Távoznia kellett a séfnek, aki Facebookon dicsekedett azzal, hogy nem vegan étellel verte át vegan vendégeit.

Laura Goodman vezető séfje és társtulajdonosa volt a Carlini éttermeknek Nagy-Britanniában. Összesen két éttermük van, Shifnal és Albrighton városában. A nőnek azonban le kellett mondania, miután halálos fenyegetéseket kapott, amiért arról posztolt Facebookon, hogy vegánokat vert át nem vegán ételekkel.

Goodman egy csoportban írt arról szombat éjjel, hogy péntek este jött hozzá egy ítélkező vegán, aki úgy feküdt most le, hogy még mindig azt gondolja, hogy ő egy vegán. Amikor a csoport egy másik tagja rákérdezett, hogy mire gondolt, Goodman azt válaszolta, hogy valójában többesszámot kellett volna alkalmaznia, hogy nem egyikük nem vegán, hanem többen sem.

A csoport egy másik posztja alatt is arról írt, hogy átvert egy vegánt pár órával korábban. Posztjai hamar kikerültek a csoportból, és villámgyorsan terjedni kezdtek a közösségi oldalakon, óriási felháborodást kiváltva a vegánok és nem vegánok között is. Az éttermek TripAdvisor és Google oldalaira ömlöttek a negatív értékelések, a Facebook-oldalt pedig le is kellett kapcsolni a tiltakozás hatására.

A helyi fogyasztóvédelmi hatóság is vizsgálatot indított az ügyben, az éttermek a tervek szerint a hét második felében nyithatnak ki újra.

Forrás: 444.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.