Az Élesztő beérett

A The Guardian olvasói közül többen is előreszeretettel látogatják Budapestet, ráadásul a finom kézműves söröket is kipróbálják. Legalábbis ezt bizonyítja a brit lap legfrissebb listája, amelyen az olvasók értékelése alapján helyet kapott a Tűzoltó utcai Élesztő is.

Korosztályokat összekötő, olcsó és különleges sörökkel várja a fogyasztókat a budapesti Élesztő, ezzel maximálisan elnyerte az odalátogatók elismerését, akik Európa tíz legjobb sörözője közé sorolták a lap szavazásán.

A The Guardian indoklása szerint a söröző „gyöngyszem Budapest szívében”, kultúrált és fiatal vásárlókkal, hozzáértő személyzettel. A nem rangsorolt listán francia, cseh vagy német vetélytársakkal szerepel, íme, a teljes névsor.

Európa 10 legjobb sörözője a The Guardian szerint

CK Browar, Krakkó, Lengyelország

Les Trois Brasseurs, Lille, Franciaország

Oslo Bár, Salthill, Írország

Oslo Microbrewery és bár Salthill, Galway.

'T IJ, Amszterdam, Hollandia

Éleszto Bár, Budapest, Hungary

Pivovarský Dum, Prága, Csehország

Sheffield Tap, Sheffield, Egyesült Királyság

Rakovsky Brovar, Minszk, Fehéroroszország

Fábrica Maravillas, Madrid, Spanyolország

Hausbrauerei Feierling, Freiburg, Németország

 

Az eredeti cikk itt látható: http://www.theguardian.com/travel/2014/aug/11/top-10-brew-pubs-microbreweries-europe-readers-tips

Forrás: Élelmiszer Online


Megvan az idei Borászok Borásza győztese!

Megvan az idei Borászok Borásza győztese! 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?