Az ország első libanoni étterme a Buddha-Bar Hotelben

A Mellow Mood csoporthoz tartozó 5 csillagos luxus hotel, a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palota ad otthont a novemberben nyitó tradicionális libanoni étteremnek, a Baalbeknek.

A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelye, mely nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta (s amely nevet egyébként Csontváry Kosztka Tivadar monumentális festménye is visel) Budapest szívében várja majd vendégeit.

A levantei konyha színe-javát felvonultató étterem a ”halal” eljárással készülő hagyományos receptek, a friss és legkiválóbb minőségi alapanyagok mellett a kifogástalan kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt.

A keleties hangulatú étteremben a helyszínen frissen készülő lepénykenyér, az utánozhatatlan arab fogások és folyamatosan változó napi ajánlatok várják majd a vendégeket a hét minden napján. Az étlapon a megunhatatlan mezze-ken és színes salátákon kívül olyan különlegességek sorakoznak, mint a ”Harira” a fűszeres bárányleves, a frissen sült grill húsok, halételek, a rózsavízzel ízesített libanoni tejpuding vagy az ”Um Ali”, az egyiptomi kalácspuding.

Az étterem főszakácsa - akinek szenvedélye az autentikus arab konyha - a garancia arra, hogy az ide ellátogatóknak olyan kulináris élményben lesz részük mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt.

„Az étterem nyitásával az a célunk, hogy a vendégeink megízlelhessék a közel-kelet legizgalmasabbnak ítélt konyháját, mely egy csepp mediterrán és török beütéssel különleges fűszerezésű ételeket kínál; mindezt autentikus környezetben és hamísítatlan arab vendégszeretettel” – nyilatkozta Blandl Judit, a Mellow Mood csoport általános igazgatója. „Emellett úgy vélem a budapestiek és az ide látogató külföldiek körében szintén van igény az újításokra. A Buddha-Bar étterem már ezelőtt is a keleti ételek széles választékával sok ember kedvencévé vált, egy eredeti libanoni étterem pedig csak tovább bővíti majd a Klotild Palota utánozhatatlan ízkavalkádját” – tette hozzá Fazekas Tamás, a Buddha-Bar Hotel igazgatója.

A Baalbek a hangulatos téli teraszával, ahol a számos shisha válogatás mellett a tradicionális arab teaszertartás is kipróbálható, kétségtelenül új színfolt lesz a budapesti éttermek palettáján.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.