Az ország első libanoni étterme a Buddha-Bar Hotelben

A Mellow Mood csoporthoz tartozó 5 csillagos luxus hotel, a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palota ad otthont a novemberben nyitó tradicionális libanoni étteremnek, a Baalbeknek.

A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelye, mely nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta (s amely nevet egyébként Csontváry Kosztka Tivadar monumentális festménye is visel) Budapest szívében várja majd vendégeit.

A levantei konyha színe-javát felvonultató étterem a ”halal” eljárással készülő hagyományos receptek, a friss és legkiválóbb minőségi alapanyagok mellett a kifogástalan kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt.

A keleties hangulatú étteremben a helyszínen frissen készülő lepénykenyér, az utánozhatatlan arab fogások és folyamatosan változó napi ajánlatok várják majd a vendégeket a hét minden napján. Az étlapon a megunhatatlan mezze-ken és színes salátákon kívül olyan különlegességek sorakoznak, mint a ”Harira” a fűszeres bárányleves, a frissen sült grill húsok, halételek, a rózsavízzel ízesített libanoni tejpuding vagy az ”Um Ali”, az egyiptomi kalácspuding.

Az étterem főszakácsa - akinek szenvedélye az autentikus arab konyha - a garancia arra, hogy az ide ellátogatóknak olyan kulináris élményben lesz részük mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt.

„Az étterem nyitásával az a célunk, hogy a vendégeink megízlelhessék a közel-kelet legizgalmasabbnak ítélt konyháját, mely egy csepp mediterrán és török beütéssel különleges fűszerezésű ételeket kínál; mindezt autentikus környezetben és hamísítatlan arab vendégszeretettel” – nyilatkozta Blandl Judit, a Mellow Mood csoport általános igazgatója. „Emellett úgy vélem a budapestiek és az ide látogató külföldiek körében szintén van igény az újításokra. A Buddha-Bar étterem már ezelőtt is a keleti ételek széles választékával sok ember kedvencévé vált, egy eredeti libanoni étterem pedig csak tovább bővíti majd a Klotild Palota utánozhatatlan ízkavalkádját” – tette hozzá Fazekas Tamás, a Buddha-Bar Hotel igazgatója.

A Baalbek a hangulatos téli teraszával, ahol a számos shisha válogatás mellett a tradicionális arab teaszertartás is kipróbálható, kétségtelenül új színfolt lesz a budapesti éttermek palettáján.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.