Bezár a Várkert Bisztró

Gyula egyik közkedvelt étterme, a Várkert Bisztró közösségi oldalán bejelentette, hogy szeptember 22-én végleg bezár. A minőségi fogásokat kínáló hely csalódottan ír arról, hogy nem működnek tovább, olvasható a Spabook oldalán.

A gyulai Várkert Bisztró Facebook-oldalán közzétett közlemény szerint a bezárás hátterében gazdasági nehézségek állnak:

 Ennyi fizetnivaló a világon nincsen. Jó lenne egy olyan országban működni végre ahol mindenki tudna mosolyogni az egyenlőségjel végén , de ezek most nem azok az évek...

– írták, hozzátéve, sajnálattal közlik, de emiatt be kell zárniuk az éttermet.

Forrás: Várkert Bisztró/Facebook
Forrás: Várkert Bisztró/Facebook

A gyulai Várkert Bisztró nemcsak látványos tálalásával, hanem minőségi ételeivel is vonzó hely volt a fürdőzni vágyó turisták számára. Bár 4,0-ás Google értékelései nem mondható kiemelkedőnek, időrendben nézve viszont határozott volt fejlődés látható.

A bisztró 2024-ben kizárólag pozitív online értékeléseket kapott, amely tükrözi a hely folyamatos fejlődését és elkötelezettségét a gasztronómia iránt. Az étterem vendégei nagyra értékelték a kreatív tálalást és az élményt nyújtó vendéglátást, ami mostantól hiányozni fog Gyula gasztronómiai kínálatából.

A tulajdonosok és a bisztró dolgozói szívből köszönték mind a jó, mind a rossz kritikákat, amelyekből folyamatosan építkeztek az évek során. 

Mint a hírből kiderül, a Várkert Bisztró bezárása szűkíti Gyula turizmusának kínálatát, hiszen egy olyan helyszín zár be, amely a város gasztronómiai palettáját gazdagította. 

Szeptember 22-ig még lehetőség van egy utolsó vacsora vagy ebéd elfogyasztására 

– teszik hozzá a Facebook-bejegyzésben.

Pedig a KSH legfrissebb adatai szerint Gyula és térsége turisztikai szálláshelyein eltöltött külföldi és belföldi vendégéjszakák 2024 június-júliusban 3,9 százalékkal 104 ezerre nőtt a 2023-as értékhez képest.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.