Bezár a Várkert Bisztró

Gyula egyik közkedvelt étterme, a Várkert Bisztró közösségi oldalán bejelentette, hogy szeptember 22-én végleg bezár. A minőségi fogásokat kínáló hely csalódottan ír arról, hogy nem működnek tovább, olvasható a Spabook oldalán.

A gyulai Várkert Bisztró Facebook-oldalán közzétett közlemény szerint a bezárás hátterében gazdasági nehézségek állnak:

 Ennyi fizetnivaló a világon nincsen. Jó lenne egy olyan országban működni végre ahol mindenki tudna mosolyogni az egyenlőségjel végén , de ezek most nem azok az évek...

– írták, hozzátéve, sajnálattal közlik, de emiatt be kell zárniuk az éttermet.

Forrás: Várkert Bisztró/Facebook
Forrás: Várkert Bisztró/Facebook

A gyulai Várkert Bisztró nemcsak látványos tálalásával, hanem minőségi ételeivel is vonzó hely volt a fürdőzni vágyó turisták számára. Bár 4,0-ás Google értékelései nem mondható kiemelkedőnek, időrendben nézve viszont határozott volt fejlődés látható.

A bisztró 2024-ben kizárólag pozitív online értékeléseket kapott, amely tükrözi a hely folyamatos fejlődését és elkötelezettségét a gasztronómia iránt. Az étterem vendégei nagyra értékelték a kreatív tálalást és az élményt nyújtó vendéglátást, ami mostantól hiányozni fog Gyula gasztronómiai kínálatából.

A tulajdonosok és a bisztró dolgozói szívből köszönték mind a jó, mind a rossz kritikákat, amelyekből folyamatosan építkeztek az évek során. 

Mint a hírből kiderül, a Várkert Bisztró bezárása szűkíti Gyula turizmusának kínálatát, hiszen egy olyan helyszín zár be, amely a város gasztronómiai palettáját gazdagította. 

Szeptember 22-ig még lehetőség van egy utolsó vacsora vagy ebéd elfogyasztására 

– teszik hozzá a Facebook-bejegyzésben.

Pedig a KSH legfrissebb adatai szerint Gyula és térsége turisztikai szálláshelyein eltöltött külföldi és belföldi vendégéjszakák 2024 június-júliusban 3,9 százalékkal 104 ezerre nőtt a 2023-as értékhez képest.

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.