Bezár a Várkert Bisztró

Gyula egyik közkedvelt étterme, a Várkert Bisztró közösségi oldalán bejelentette, hogy szeptember 22-én végleg bezár. A minőségi fogásokat kínáló hely csalódottan ír arról, hogy nem működnek tovább, olvasható a Spabook oldalán.

A gyulai Várkert Bisztró Facebook-oldalán közzétett közlemény szerint a bezárás hátterében gazdasági nehézségek állnak:

 Ennyi fizetnivaló a világon nincsen. Jó lenne egy olyan országban működni végre ahol mindenki tudna mosolyogni az egyenlőségjel végén , de ezek most nem azok az évek...

– írták, hozzátéve, sajnálattal közlik, de emiatt be kell zárniuk az éttermet.

Forrás: Várkert Bisztró/Facebook
Forrás: Várkert Bisztró/Facebook

A gyulai Várkert Bisztró nemcsak látványos tálalásával, hanem minőségi ételeivel is vonzó hely volt a fürdőzni vágyó turisták számára. Bár 4,0-ás Google értékelései nem mondható kiemelkedőnek, időrendben nézve viszont határozott volt fejlődés látható.

A bisztró 2024-ben kizárólag pozitív online értékeléseket kapott, amely tükrözi a hely folyamatos fejlődését és elkötelezettségét a gasztronómia iránt. Az étterem vendégei nagyra értékelték a kreatív tálalást és az élményt nyújtó vendéglátást, ami mostantól hiányozni fog Gyula gasztronómiai kínálatából.

A tulajdonosok és a bisztró dolgozói szívből köszönték mind a jó, mind a rossz kritikákat, amelyekből folyamatosan építkeztek az évek során. 

Mint a hírből kiderül, a Várkert Bisztró bezárása szűkíti Gyula turizmusának kínálatát, hiszen egy olyan helyszín zár be, amely a város gasztronómiai palettáját gazdagította. 

Szeptember 22-ig még lehetőség van egy utolsó vacsora vagy ebéd elfogyasztására 

– teszik hozzá a Facebook-bejegyzésben.

Pedig a KSH legfrissebb adatai szerint Gyula és térsége turisztikai szálláshelyein eltöltött külföldi és belföldi vendégéjszakák 2024 június-júliusban 3,9 százalékkal 104 ezerre nőtt a 2023-as értékhez képest.

 


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.