Bezár a Várkert Bisztró

Gyula egyik közkedvelt étterme, a Várkert Bisztró közösségi oldalán bejelentette, hogy szeptember 22-én végleg bezár. A minőségi fogásokat kínáló hely csalódottan ír arról, hogy nem működnek tovább, olvasható a Spabook oldalán.

A gyulai Várkert Bisztró Facebook-oldalán közzétett közlemény szerint a bezárás hátterében gazdasági nehézségek állnak:

 Ennyi fizetnivaló a világon nincsen. Jó lenne egy olyan országban működni végre ahol mindenki tudna mosolyogni az egyenlőségjel végén , de ezek most nem azok az évek...

– írták, hozzátéve, sajnálattal közlik, de emiatt be kell zárniuk az éttermet.

Forrás: Várkert Bisztró/Facebook
Forrás: Várkert Bisztró/Facebook

A gyulai Várkert Bisztró nemcsak látványos tálalásával, hanem minőségi ételeivel is vonzó hely volt a fürdőzni vágyó turisták számára. Bár 4,0-ás Google értékelései nem mondható kiemelkedőnek, időrendben nézve viszont határozott volt fejlődés látható.

A bisztró 2024-ben kizárólag pozitív online értékeléseket kapott, amely tükrözi a hely folyamatos fejlődését és elkötelezettségét a gasztronómia iránt. Az étterem vendégei nagyra értékelték a kreatív tálalást és az élményt nyújtó vendéglátást, ami mostantól hiányozni fog Gyula gasztronómiai kínálatából.

A tulajdonosok és a bisztró dolgozói szívből köszönték mind a jó, mind a rossz kritikákat, amelyekből folyamatosan építkeztek az évek során. 

Mint a hírből kiderül, a Várkert Bisztró bezárása szűkíti Gyula turizmusának kínálatát, hiszen egy olyan helyszín zár be, amely a város gasztronómiai palettáját gazdagította. 

Szeptember 22-ig még lehetőség van egy utolsó vacsora vagy ebéd elfogyasztására 

– teszik hozzá a Facebook-bejegyzésben.

Pedig a KSH legfrissebb adatai szerint Gyula és térsége turisztikai szálláshelyein eltöltött külföldi és belföldi vendégéjszakák 2024 június-júliusban 3,9 százalékkal 104 ezerre nőtt a 2023-as értékhez képest.

 


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjúk könyvheti séfajánlatában 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes

Kovász, kreativitás, kézművesség – hamarosan kiderül, melyik kenyér lesz a nyertes 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.