Carton Hungaricum borok közös megjelenése a VinCÉ-n

Közösen jelentek meg az idei VinCÉ-n a Külgazdasági és Külügyminisztérium 13. alkalommal megválasztott, azonban Carton Hungaricum néven most először kiválasztott bor sora, amelyek idén képviselik a hazai borkínálatot Magyarország külképviseletein, valamint a külügyminiszteri rendezvényeken.

Nemzetközi és hazai rangos szakmai zsűri válogatta össze a borkínálatot, Mészáros Gabriella elnökletével. Három minőségi kategóriában választották ki az idei szortimentet.

A Grand Superior kategória győztesei (ezek a borok képviselik hazánkat a legmagasabb diplomáciai szinten):

1 Kreinbacher Birtok, Nagy-Somló, Prestige Brut N.V.

2 Figula Pincészet, Balatonfüred-Csopak, Öreghegyi Olaszrizling 2013

3 Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaj, Percze Furmint 2012

4 Karner Gábor Kézműves Borászata, Mátra, Boróka - Vitézföld Kékfrankos 2009

5 Gere Attila Pincészete, Villány, Kopár 2011

6 Bott Pince, Tokaj, Bottrytis 2013

7 Árpád-Hegy Pince, Tokaj, Aszú 6 puttonyos 1999

A Superior kategória győztesei (szakmai és kulturális események kísérői borai):

1 Garamvári Szőlőbirtok, Tokaj, Vincent Tokaji Furmint Brut N.V.

2 Szőke Mátyás & Zoltán, Mátra, Királyleányka 2013

3 Bodvin Pincészet, Tokaj, Áldomás Furmint 2012

4 Günzer Tamás Pincészete, Villány, Rosé 2014

5 Günzer Zoltán Pincészete, Villány, Ördögárok Kadarka 2011

6 St. Andrea, Eger, Áldás Bikavér 2012

7 Barta Pince, Tokaj, Öreg Király-dűlő Édes Szamorodni 2012

8 Tokaj Nobilis, Tokaj, Aszú 5 puttonyos 2008

A Classic kategória győztesei (nagyobb vendégszámú rendezvényeken kínálják):

1 Hungaria Pezsgőpincészet, Etyek, Hungaria Extra Dry N.V.

2 Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Pannonhalma, Tricollis 2013

3 Tokaj Kereskedőház, Tokaj, Furmint Grand Selection 2013

4 Gál Szőlőbirtok és Pincészet, Kunság, Kékfrankos Rosé 2014

5 Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Villány, Macska Portugieser 2014

6 Takler Pince, Szekszárd, Görögszói Kékfrankos 2011

7 Tornai Pincészet, Dunántúl, Aranykönny Zeusz 2011

8 Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Tokaj, Aszú 5

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.