A folyamatos telt ház indította arra a lakásétterem tulajdonosait, hogy Pécs történelmi belvárosában, egy állandó étteremben is megmutassák a cigány gasztronómia értékeit. A június közepén nyílt Király utcai vendéglőt – ahogy az Uránvárosban működő lakáséttermet is – Várnai Anna, a Színes Gyöngyök Egyesület elnöke irányítja.
A belvárosi Kóstoldában a folyamatosan magas minőséget szem előtt tartva a szűk ételválaszték mellett döntöttek: az induló étlapon eredetileg húsos cigánylecsó punyával (beás nyelven így nevezik a cigánykenyeret), csülkös bableves, cigánypecsenye hagymás tört krumplival, házi savanyúsággal, desszertként pedig asztalkörül futkosós túrós és grízes meggyes rétes szerepeltek, majd néhány nap után a vendégek igényei alapján velős pacalpörkölttel és vegyes pörkölttel bővült a kínálat. A tulajdonosok úgy választották ki az ételeket, hogy azok az autentikus cigány ízvilágot reprezentálják.
A két étterem a jövőben is különbözőképpen működik majd: a Király utcában 10-től 22 óráig várják a vendégeket, akik szabadon választhatnak az à la carte étlapról, valamint délidőben ebédmenüt is kínálnak, míg a lakásétteremben továbbra is kötött a menüsor, és alkalmi jellegű a vendégfogadás.
Kóstoldájában a Színes Gyöngyök Egyesület a délvidéki cigányok szokásait, értékeit és ételeit szeretné megismertetni a nem cigány lakossággal. Céljuk, hogy olyan találkozási pontot hozzanak létre, ahol kölcsönös bizalom, elfogadás és párbeszéd alakulhat ki az egyes népcsoportok között. Őszintén hiszik ugyanis, hogy egy-egy jó étkezés közelebb hozhatja egymáshoz a legkülönbözőbb kultúrákat és embereket.