Csaó Choya!

Japán ínyenc héttel zárult a Buddha-Bar Budapest tematikus gasztrokalandozása idén tavasszal a világban.

A gasztronómia kedvelőinek kedvenc találkozóhelyén év eleje óta minden hónapban más-más ország tradicionális ételeivel, fűszereivel vagy éppen azok ihlette koktéljaival ünnepelhettük a 2016-os év food festival időszakát. India, Kína majd Thaiföld után a gasztronómiai kalandozás utolsó állomásaként a Feleklő Nap Országának különlegességeit hozta el a Buddha-Bar Budapest.

Szinte megszokhattuk már, hogy a tematikus napok alkalmával egy-egy külföldről érkező sztár séf vagy bartender egészítette ki a budapesti csapatot, hogy kreációikkal együtt kápráztassák el az érdeklődőket, és a legsikeresebb fogásokat megtartsák a Buddha kínálatában a hét lezárultával is. Az áprilisi végi-május első napjain zajló fesztivál különleges vendége Shigeki Iimura volt, a nemzetközi Buddha-Bar lánc vezető Japán séfje, aki Osama Kutaini, a Buddha-Bar Budapest Executive Chefjének meghívására mutatta majd be a japán konyhaművészet terén szerzett hihetetlen tapasztalatát.

Shigeki chef egyébként végre nem olyan főszakács, aki szeret a konyha mélyén elbújni, ezért a Japán Hét alkalmával végig kint volt a vendégtérben, és ott készítette a japán gasztronómia legjavát. A fogások mellé Choya szakét és más gyümölcsös japán likőrt kínáltak.

Az Ume – ha valaki nem tudná – tipikus japán gyümölcs, kívülről olyan, mint a mi őszibarackunk, belülről a húsa a szilvára emlékeztető, és meglehetősen savanyú, akár a Tanu-filmben a magyar narancs. De a japánok tudásának és finom ízlésvilágának köszönhetően fantasztikusan jó és érdekes ízvilágú italokat készítenek belőle hazájában, Choya a legnagyobb brand ezek közül, ezekből hozott el többféle kóstolót most a pesti Buddha Bárba Takehiko Okazaki, a Choya Export Managere.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.