Csaó Choya!

Japán ínyenc héttel zárult a Buddha-Bar Budapest tematikus gasztrokalandozása idén tavasszal a világban.

A gasztronómia kedvelőinek kedvenc találkozóhelyén év eleje óta minden hónapban más-más ország tradicionális ételeivel, fűszereivel vagy éppen azok ihlette koktéljaival ünnepelhettük a 2016-os év food festival időszakát. India, Kína majd Thaiföld után a gasztronómiai kalandozás utolsó állomásaként a Feleklő Nap Országának különlegességeit hozta el a Buddha-Bar Budapest.

Szinte megszokhattuk már, hogy a tematikus napok alkalmával egy-egy külföldről érkező sztár séf vagy bartender egészítette ki a budapesti csapatot, hogy kreációikkal együtt kápráztassák el az érdeklődőket, és a legsikeresebb fogásokat megtartsák a Buddha kínálatában a hét lezárultával is. Az áprilisi végi-május első napjain zajló fesztivál különleges vendége Shigeki Iimura volt, a nemzetközi Buddha-Bar lánc vezető Japán séfje, aki Osama Kutaini, a Buddha-Bar Budapest Executive Chefjének meghívására mutatta majd be a japán konyhaművészet terén szerzett hihetetlen tapasztalatát.

Shigeki chef egyébként végre nem olyan főszakács, aki szeret a konyha mélyén elbújni, ezért a Japán Hét alkalmával végig kint volt a vendégtérben, és ott készítette a japán gasztronómia legjavát. A fogások mellé Choya szakét és más gyümölcsös japán likőrt kínáltak.

Az Ume – ha valaki nem tudná – tipikus japán gyümölcs, kívülről olyan, mint a mi őszibarackunk, belülről a húsa a szilvára emlékeztető, és meglehetősen savanyú, akár a Tanu-filmben a magyar narancs. De a japánok tudásának és finom ízlésvilágának köszönhetően fantasztikusan jó és érdekes ízvilágú italokat készítenek belőle hazájában, Choya a legnagyobb brand ezek közül, ezekből hozott el többféle kóstolót most a pesti Buddha Bárba Takehiko Okazaki, a Choya Export Managere.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.