Étkeztetés a falusi szálláshelyeken: higiéniai útmutató készül

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Vendéglátás- és Étkeztetés Felügyeleti Osztálya Zoltai Anna osztályvezető koordinálásával megalakított egy munkacsoportot, melynek fő feladata a falusi szálláshelyek étkeztetési és falusi vendégasztal-szolgáltatók higiéniai útmutatójának kidolgozása.

A munkacsoport havonta ülésezik, melynek munkájában aktívan részt vesz a FATOSZ, a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete és a KISLÉPTÉK. A havonta ülésező munkacsoport egy higiéniai útmutató kidolgozásán dolgozik, szabályozva a személyi és tárgyi higiénia feltételeit, a kézmosó helyiségeken és illemhelyeken keresztül az élelmiszer-hulladékon át az élelmiszer feldolgozásától a az étel elkészítéséig.

Az elkészült Higiéniai Útmutató a Vendéglátás és Étkeztetés Jó higiéniai gyakorlatának mellékletét fogja képezni. Ez ugyancsak az étkeztetés higiéniai feltételeit fogja leírni, és magának az étkeztetés jogszabályi környezetnek a szabályozása, pontosítása az NGM-re hárul. Októberben kihelyezett munkacsoporti ülésre kerül sor, ahol a NÉBIH képviselői különböző falusi szálláshelyeket és falusi vendégasztal-szolgáltatókat fognak felkeresni, személyesen megtapasztalva ennek az étkeztetési formának a sajátosságait, határait és kereteit.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.