Ez a szekszárdi vörös mindent vitt

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE), valamint a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) rendezvény vörösbora idén a Schieber Pincészet 2012. évjáratú Quinta Essentia cabernet franc bora lett. A „Vinum Academiae at Universitatis” elismerő címet a két intézmény szakértő borbíróinak döntése értelmében már másodszorra nyerte el a Schieber Pincészet.

Az elmúlt öt évben jelentős volt az a befektetett energia és tőke, amely modern, ugyanakkor hagyományőrző családi pincészetté változtatta az 1978 óta üzemelő egykori termelőszövetkezeti birtokot. Ezt jelzi a Szekszárdon, a Kadarka utca 100. alatt található központi pince is, ahol a csodálatosan felújított klasszicista épületegyüttes történelmi aurájával egy korszerű és kíméletes szőlőfeldolgozó rendszert is magában foglal.

A közelmúlt fejlesztéseinek köszönhetően a Schieber pincészetben modern, új prések, a válogatóasztal és bogyózó technológia, a hűthető tartályok, a töltősor és a címkéző gép is kielégíti már a XXI. századi követelményeket. A központi pince – a teljesen korhű felújítás után – nemcsak a borkészítés szentélyévé vált, hanem a vendégfogadás központjává is. „Nálunk a borkészítés olyan spirituális esemény, amely során a természet, a kultúra, a hagyomány és az alkotói szándék egy értékteremtő folyamatban olvad össze, amelyből csodálatos borok születnek.” hangsúlyozta a díjátadón Dr. Schieber-Horváth Anita tulajdonos.

Forrás: Vendég & Hotel


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.