Ez a szekszárdi vörös mindent vitt

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE), valamint a Szegedi Akadémiai Bizottság (SZAB) rendezvény vörösbora idén a Schieber Pincészet 2012. évjáratú Quinta Essentia cabernet franc bora lett. A „Vinum Academiae at Universitatis” elismerő címet a két intézmény szakértő borbíróinak döntése értelmében már másodszorra nyerte el a Schieber Pincészet.

Az elmúlt öt évben jelentős volt az a befektetett energia és tőke, amely modern, ugyanakkor hagyományőrző családi pincészetté változtatta az 1978 óta üzemelő egykori termelőszövetkezeti birtokot. Ezt jelzi a Szekszárdon, a Kadarka utca 100. alatt található központi pince is, ahol a csodálatosan felújított klasszicista épületegyüttes történelmi aurájával egy korszerű és kíméletes szőlőfeldolgozó rendszert is magában foglal.

A közelmúlt fejlesztéseinek köszönhetően a Schieber pincészetben modern, új prések, a válogatóasztal és bogyózó technológia, a hűthető tartályok, a töltősor és a címkéző gép is kielégíti már a XXI. századi követelményeket. A központi pince – a teljesen korhű felújítás után – nemcsak a borkészítés szentélyévé vált, hanem a vendégfogadás központjává is. „Nálunk a borkészítés olyan spirituális esemény, amely során a természet, a kultúra, a hagyomány és az alkotói szándék egy értékteremtő folyamatban olvad össze, amelyből csodálatos borok születnek.” hangsúlyozta a díjátadón Dr. Schieber-Horváth Anita tulajdonos.

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.