Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei

Az idei nyár legnagyobb kávétrendje az emlékekre fókuszál, amelyek az olasz tengerpartot és a görög szigetvilágot idézik meg. És ahogy minden nyárnak megvannak a különleges emlékei, ezeket most egy csésze kávéval feledhetetlenné tehetünk. 

A frissítő, görög ihletésű Freddo-hoz vagy egy időtlen, olaszos Shakerato recepthez is kiváló alapot kínálnak a  Nespresso limitált kiadású  kávéi, amelyet kifejezetten jegeskávékhoz alkották meg, és amelyek emlékezetes utazásra repítik érzékeinket.

A Freddo egyébként igazi görög találmány, amely a forró görög nyarakat idézi, és amelynek természetesen megvan az olasz megfelelője: a Shakerato. A Freddo és a Shakerato mögötti alapfilozófia ugyanaz, nevezetesen, hogy az esspressot jeges, frissítő kávévá alakítják, amely a mediterrán nyár magas hőmérsékletéhez tökéletesen passzol.

Freddo vagy Shakerato?
Freddo vagy Shakerato?
Fotó: Nespresso

Vannak azonban különbségek...

A Shakerato mindig cukorral vagy cukorsziruppal készül,  ezért nagyon édes - ha csak nem kérjük cukor nélkül, illetve hagyományosan martinis pohárban szolgálják fel. A Freddo-nak nincs konkrét tálalási stílusa, és általában extra jéggel szervírozzák,  míg a Shakerato-t koktél shakerben rázzák össze és tálalás előtt lecsepegtetik. Vagyis a Shakerato elkészítése inkább koktélra, mint kávéra emlékeztet– és a tálalása is nagyon hasonló.

A színpompás nyári összeállításhoz olyan gyönyörű úticélok adhatnak ihletet, mint a francia Riviéra, a görög szigetvilág vagy a Balkán-félsziget, így a kollekció illat-, íz- és látványvilága éppen olyan hangulatot kelt, mint egy álomnyaralás.

A Nespresso felkérésére a Pantone Color Institute specialistái az idei nyárra egy olyan érzékszervekre ható színpalettát alkottak, amely megidézi a leghíresebb mediterrán tengerparti városok atmoszféráját. Így már otthon is napsütötte színekkel, új ízekkel és kiegészítőkkel idézhetjük fel a mediterrán hangulatot és kedvenc nyári emlékeinket.

 

 


Bezárt a Rutin Budaörsön

Bezárt a Rutin Budaörsön 

Pallag Dávid alapító-tulajdonos videóban mesélt a helyzetről.
Exkluzív csúcsgasztronómiai találkozó a Bükk lábánál

Exkluzív csúcsgasztronómiai találkozó a Bükk lábánál 

Borsod vármegyébe érkezik a legendás Thummerer Pincészet országjárása.
Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből

Csányi Sándor pincészete nem tud kikeveredni a veszteségből 

Utoljára 2020-ban volt nyereséges a cég, bár akkor is mindössze 3,3 milliós profitot könyvelhetett el.
További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán

További magyar sikerek a rizlingek világbajnokságán 

A Gottwald családi pincészetének két olaszrizling bora is arany, illetve platina értékelést kapott a rangos Grow du Monde versenyen.
Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók

Változik a Frei-koncepció: könyvesboltok ölelése helyett önálló kávézók 

Frei Tamás rövid időre megszakítva világ körüli kávés körútját néhány napra Magyarországra látogatott, és ha már ideérkezett, június 11-én felavatta legújabb flagship-kávézóját.
Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció

Bajban a McDonald's - égető a munkaerőhiány, túl gyors a fluktuáció 

A McDonald's, mint sok más étteremlánc, súlyos munkaerőhiánnyal küzd világszerte. Ennek oka összetett, most megpróbáljuk végig venni nehézségeik okait.
A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust

A sportközvetítések és a sör lendítheti fel a balatoni turizmust 

Az elmúlt évek  tapasztalatai azt mutatják, hogy egy-egy világverseny idején, hétköznapokon 20-40 százalékkal, de hétvégéken akár 150 százalékkal is megnőhet a balatoni éttermekben, sörözőkben megforduló vendégek száma.
Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón

Ez történt az idei METRO Fenntartható Gasztronómia Fórum és Díjátadón  

Ahol a fő téma a generációk megértése a jövőkompatibilis vendéglátásért volt.
Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit

Mutatjuk 2024 legjobb cukrászdáit 

Ide menjünk sütizni, ha valami kivételesre vágyunk - az idei legédesebb kísértések.
Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja

Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja 

Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak a vendégek.