Ezek az idei nyár legnagyobb kávéslágerei

Az idei nyár legnagyobb kávétrendje az emlékekre fókuszál, amelyek az olasz tengerpartot és a görög szigetvilágot idézik meg. És ahogy minden nyárnak megvannak a különleges emlékei, ezeket most egy csésze kávéval feledhetetlenné tehetünk. 

A frissítő, görög ihletésű Freddo-hoz vagy egy időtlen, olaszos Shakerato recepthez is kiváló alapot kínálnak a  Nespresso limitált kiadású  kávéi, amelyet kifejezetten jegeskávékhoz alkották meg, és amelyek emlékezetes utazásra repítik érzékeinket.

A Freddo egyébként igazi görög találmány, amely a forró görög nyarakat idézi, és amelynek természetesen megvan az olasz megfelelője: a Shakerato. A Freddo és a Shakerato mögötti alapfilozófia ugyanaz, nevezetesen, hogy az esspressot jeges, frissítő kávévá alakítják, amely a mediterrán nyár magas hőmérsékletéhez tökéletesen passzol.

Freddo vagy Shakerato?
Freddo vagy Shakerato?
Fotó: Nespresso

Vannak azonban különbségek...

A Shakerato mindig cukorral vagy cukorsziruppal készül,  ezért nagyon édes - ha csak nem kérjük cukor nélkül, illetve hagyományosan martinis pohárban szolgálják fel. A Freddo-nak nincs konkrét tálalási stílusa, és általában extra jéggel szervírozzák,  míg a Shakerato-t koktél shakerben rázzák össze és tálalás előtt lecsepegtetik. Vagyis a Shakerato elkészítése inkább koktélra, mint kávéra emlékeztet– és a tálalása is nagyon hasonló.

A színpompás nyári összeállításhoz olyan gyönyörű úticélok adhatnak ihletet, mint a francia Riviéra, a görög szigetvilág vagy a Balkán-félsziget, így a kollekció illat-, íz- és látványvilága éppen olyan hangulatot kelt, mint egy álomnyaralás.

A Nespresso felkérésére a Pantone Color Institute specialistái az idei nyárra egy olyan érzékszervekre ható színpalettát alkottak, amely megidézi a leghíresebb mediterrán tengerparti városok atmoszféráját. Így már otthon is napsütötte színekkel, új ízekkel és kiegészítőkkel idézhetjük fel a mediterrán hangulatot és kedvenc nyári emlékeinket.

 

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.