Mint közleményükben kifejtik, a szezonális ellenőrzések során
a hatóság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírások betartására, valamint hangsúlyt kap a fogyasztók megfelelő tájékoztatása is.
A kellemes időjárás hatására egyre többen látogatják a strandokat, fagylaltozókat és fesztiválokat, így a szolgáltatások iránti kereslet is jelentős mértékben megnő. Mindez indokolja az NKFH és a szakmai irányítása alatt álló kormányhivatalok fokozott ellenőrzési tevékenységét, melynek elsődleges célja a fogyasztók egészségének és biztonságának védelme – írják a közleményben.
Fotó: Depositphotos
A fagylaltozókban és büfékben végzett vizsgálatok kiterjednek a gyártási folyamatokra, az alapanyagok származására és a higiéniai viszonyokra egyaránt.
A fesztiválokon élelmiszer-biztonsági és higiéniai ellenőrzésekre kerül sor, amelyek során kiemelt figyelmet kap a fogyasztók megfelelő tájékoztatásának vizsgálata is.
Német-Weingartner Lilla, az NKFH elnöke:
Célunk nem csak a hiányosságok feltárása, hanem a jogszabályoknak megfelelő működés elősegítése, annak érdekében, hogy a fogyasztók a nyári szezon idején biztonságosan, megbízható és szabályosan működő szolgáltatásokat vehessenek igénybe – elkerülve az esetleges kellemetlenségeket.
Az NKFH és a kormányhivatalok a jövőben is folytatják az ellenőrzéseket és mindent megtesznek a fogyasztók biztonságáért. A nyári időszak gondtalan eltöltéséhez elengedhetetlen a fogyasztók megfelelő tájékoztatása, valamint az, hogy az igénybe vett szolgáltatások megfeleljenek az élelmiszer-biztonsági és higiéniai előírásoknak – közölte a fogyasztóvédelmi hatóság.