Fesztiválon ismerkedhetünk a vegán életmóddal

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a 13. Vegetáriánus Fesztiválon a hétvégén Budapesten.

A kétnapos ingyenes programsorozat célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és felhívja a figyelmet a sok gyümölcs és zöldség fogyasztásának fontosságára.

Az érdeklődők meghallgathatják táplálkozási szakemberek előadásait például a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről, emellett relaxációs foglalkozásokon, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókon, főzőtanfolyamokon, valamint zenei és táncprogramokon vehetnek részt - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban szombat délelőtt Labant Csaba és Ada koncertjével kezdődik a programsorozat. Ezt követően Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézet vezetője tart előadást a gluténmentes természetes étrendről. A későbbiekben Bonifert Anna beszél az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatos kérdéskörről.

Vasárnap Feketéné Bokor Katalin mutatja be a vegán életmódot. Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, az Oltalom Alapítvány egészségvédelmi prevenciós szakértője a gyermekeknél bevezethető vegán étrendről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról beszél. Koncertet ad Kövi Szabolcs, aki fuvolákon, különleges és egyedi fúvós hangszereken, pánsípon, furulyákon játszik. A későbbiekben Váradi Tibor a természetes életmód alapjairól tart előadást.

A fesztiválon lehetőség nyílik természetgyógyászokkal folytatott ingyenes konzultációra. A szakmai előadások mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.