Fesztiválon ismerkedhetünk a vegán életmóddal

A vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről is szó esik a 13. Vegetáriánus Fesztiválon a hétvégén Budapesten.

A kétnapos ingyenes programsorozat célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket és felhívja a figyelmet a sok gyümölcs és zöldség fogyasztásának fontosságára.

Az érdeklődők meghallgathatják táplálkozási szakemberek előadásait például a vegán életmódról, a nyers táplálkozásról és a gluténmentes étrendről, emellett relaxációs foglalkozásokon, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókon, főzőtanfolyamokon, valamint zenei és táncprogramokon vehetnek részt - tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban szombat délelőtt Labant Csaba és Ada koncertjével kezdődik a programsorozat. Ezt követően Sebestyén Szilvia, a Makrobiotika Intézet vezetője tart előadást a gluténmentes természetes étrendről. A későbbiekben Bonifert Anna beszél az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatos kérdéskörről.

Vasárnap Feketéné Bokor Katalin mutatja be a vegán életmódot. Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, az Oltalom Alapítvány egészségvédelmi prevenciós szakértője a gyermekeknél bevezethető vegán étrendről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról beszél. Koncertet ad Kövi Szabolcs, aki fuvolákon, különleges és egyedi fúvós hangszereken, pánsípon, furulyákon játszik. A későbbiekben Váradi Tibor a természetes életmód alapjairól tart előadást.

A fesztiválon lehetőség nyílik természetgyógyászokkal folytatott ingyenes konzultációra. A szakmai előadások mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket.

Forrás: MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.