Francia Michelin csillag Las Vegas egén

A három Michelin csillagos sztárséf, Pierre Gagnaire decemberben megnyitja első éttermét az Amerikai Egyesült Államokban. Az újonnan épült Las Vegas-i Mandarin Oriental Hotelben nyíló vendéglő Gagnaire második Franciaországon kívüli kezdeményezése lesz, az első a Hong Kong-i Oriental Hotelben működik.

A december 5-én megnyíló, új  étterem a hotel 24. emeletén található, és a klasszikus francia konyha enyhe modern beütéssel frissített változatát kínálja majd a vendégeknek.

Pierre Gagnaire az egyik legismertebb francia séf, a róla elnevezett párizsi étterem tulajdonos-konyhafőnöke. Pályafutását Saint Étienne-ben kezdte, ahol három Michelin csillagig vezette konyháját. „…áttörte a klasszikus francia konyha korlátait az új fejlesztésű ízekkel, aromákkal, textúrákkal és összetevőkkel. Világszintű hatással van a gasztronómiai életre.” – írták róla.

Párizsi és Hong Kong-i étterme mellett Londonban is vezető séf. Párizsi és londoni étterme bekerült a Restaurant top 20-ba.

Legújabb, Las Vegas-i étterme természetesen nem nélkülöz némi magyar vonatkozást, hiszen tervezője az erdélyi születésű Adam D. Tihany, aki 1976 óta dolgozik az USA-ban, és az eltelt több mint 30 év alatt az egyik legelismertebb hotel és étteremtervezővé vált.


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.