Gasztromatyó reklámokat készített egy élelmiszerlánc

Különleges, élelmiszerekből összeállított matyómintákkal kampányol a Coop.

Népzene, „gasztromatyó” és néptáncos pár szerepel a Coop reklámfilmjében. „A Coop mindig is szívügyének tekintette a hazai termékek népszerűsítését és a magyar kulturális örökség ápolását. A Hazai Hetek remek alkalom arra, hogy egyszerre tegyünk a két célért” – áll a Sky Marketing közleményében.

A kizárólag állóképek felhasználásával készült film munkálatai során több ezer fotó közül válogatták ki az alapanyagot a látványvilághoz, amely különböző népművészeti minták élelmiszerekből újraalkotott másaira épül. Három különböző stílusú és eredetű, de egyaránt autentikus magyar népművészeti mintát alakítottak ki és mozgattak meg a három fő termékkategóriának megfelelően: zöldségekből és gyümölcsökből, hús- és sajtfélékből, valamint pékáruból.

Ezek a minták, csakúgy, mint az úgynevezett „pixillációs” technikával animált élő főszereplők a külön erre a célra készített, népzenei kíséret ritmusára mozognak. A zene felvételében ismert népzenészek működtek közre, a hagyományos vonósok mellett olyan hangszereken, mint az ütőgardon. Az ügynökség által írt, a hazai termékek kiváló minőségét megéneklő rigmusokat szintén profi népzenei előadóművészek „csujogatták fel” – írja a Sky Marketing Communications közleménye.

{youtube|id=zaLcDDo4IXk}

A kampány további fontos eszköze a Coop magazin Hazai Hetek akciós különszáma, de a fő motívumok felbukkantak a XI. Coop Rally rendezvényein is.

Alkotók listája

Megbízó: Co-op Hungary

Marketingvezető: Gazdag Attila

Reklámügynökség: Sky Marketing Communications

Kreatívigazgató: Harmat Gábor

Art director: Vagó Rita

Produkciós cég: Ready By Wednesday

Rendező: Kőműves Mór

Operatőr, gyártásvezető: Stróbl Róbert

Produkciós asszisztens: Léstyán Mária

Utómunka: Ready By Wednesday

Vágó és colorist: Kőműves Mór

VFX: Darvas Bálint

Zene: Szirtes Edina Mókus és Erdész Róbert

 

Forrás: kreativ


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.