Gulyásleves reszelt citromhéjjal?

Izgalmas kötete jelent meg az Ízek városa sorozatnak, mely ezúttal Bécs gasztronómiáját mutatja be a régi és az új bécsi konyha több mint 100 autentikus recepjével. Füreder Balázs szerző, Csapó Katalin lektor, Milkovich Eszter (Holnap Kiadó), Török Róbert (igazgatóhelyettes MKVM) október 12-én egy beszélgetés keretében mutatták be az új könyvet.

Bár történelmünk részben közös, és sokszínűség jellemzi a város kulináris világát, mégis egészen más stílust képvisel a bécsi konyha. Együtt van jelen a Habsburgok örökségéből táplálkozó pompás nemesi és a polgári konyhakultúra, mindkettőre találhatunk bőséges kínálatot.

Meglepő ízkombinációkat fedezhetünk fel hagyományos ételekkel. A sertéshús helyett a bécsieknél inkább a marha és a borjú jött divatba. Egy kicsit mediterrán, egy kicsit német és egy kicsit cseh is -vallja Füreder Balázs a szerző. Számunkra szokatlan párosítások is megjelennek a gasztronómiában, mint például reszelt citromhéjjal ízesített gulyásleves. Itt sót tesznek például a galuskatésztába, a hagymás rostélyost pedig háromféle módon is készítik.

Találunk benne új ételkészítési módokat is, nagyon finom például a császármorzsa. Tökéletes Sacher torta leírást is találunk és a szerző nem csak megkóstolta, de ki is próbálta a receptek zömét. "Kedvencem a régi mandulás csokitorta", azaz az Alt-Wiener-Mandel-Schokoladentorte - árulta el Füreder Balázs szerkesztőségünknek.

Ezt tehát mindenképpen érdemes kipróbálni, de nem mehetünk el a „főtt denevér” (marhacsípőből vágott finom főtt hús) mellet sem egy kis „rántott kutyával” (kapros, rántással sűrített burgonyafőzelék), vagy egy jó szaftos gulyás mellett tarkedlivel kiegészítve. Hm, vajon milyen lehet?

A gasztronómiai útikalauz a Holnap kiadó gondozásában jelent meg.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?