Gundel elefántos borok

A Gundel, a legismertebb magyar étterem, bemutatta szelekciós borválogatását, melyet Fabók Mihály, az étterem sommelier-je állított össze.

12 bor, egy pezsgő és négy pálinka palackján díszlik az az elefántos logó, melyet a magyar származású Milton Glaser tervezett. (A művész volt a világhírű „I love New York” felirat megalkotója is). A prémium kategóriájú választék palackjain a címke Milton Glaser a „Gundel Lady in Chair” című festményének másolata. A Gundel márka segíti a magyar borok nemzetközi hírűvé tételét, hiszen olyan, a magyar borászat élvonalába tartozó pincészetekkel kötöttek hosszú távú szerződést, melyek a leghíresebb magyar borvidékeket képviselik.

Például a prémium kategóriás Csopaki Olaszrizling, az Egri Arcanum Merlot, a Villányi Cabernet Franc, a Szekszárdi Bikavér Reserve, a Villányi Grand Reserve, a Tokaji Aszú 6 puttonyos, a Prestige Brut pezsgő, és az Árpád pálinkák Tokiótól Londonig nagy sikert arattak már. A Royal Automobile Club tagjai megtapasztalhatták, hogy Tokajon túl is van magyar borvilág, és kedvencüké választották a Villányi Cabernet Franc vörös nedűjét.

Alföldy Tádé, a Gundel Étterem igazgatója, és Bándoli Attila igazgató helyettes, hirdetik: a Gundel nem luxus, hanem minőség. A világ gasztronómiai térképére felkerült étterem a nehezebb, válságosabb időben is növelni tudta idei forgalmát. A Danubius Hotels Group tagszállodáinak legtöbbjében is elérhető lesz a Gundel szelekciós választéka.
Az elefántos borok megvásárolhatók a VERI TAS borkereskedésnél is.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.