Gundel elefántos borok

A Gundel, a legismertebb magyar étterem, bemutatta szelekciós borválogatását, melyet Fabók Mihály, az étterem sommelier-je állított össze.

12 bor, egy pezsgő és négy pálinka palackján díszlik az az elefántos logó, melyet a magyar származású Milton Glaser tervezett. (A művész volt a világhírű „I love New York” felirat megalkotója is). A prémium kategóriájú választék palackjain a címke Milton Glaser a „Gundel Lady in Chair” című festményének másolata. A Gundel márka segíti a magyar borok nemzetközi hírűvé tételét, hiszen olyan, a magyar borászat élvonalába tartozó pincészetekkel kötöttek hosszú távú szerződést, melyek a leghíresebb magyar borvidékeket képviselik.

Például a prémium kategóriás Csopaki Olaszrizling, az Egri Arcanum Merlot, a Villányi Cabernet Franc, a Szekszárdi Bikavér Reserve, a Villányi Grand Reserve, a Tokaji Aszú 6 puttonyos, a Prestige Brut pezsgő, és az Árpád pálinkák Tokiótól Londonig nagy sikert arattak már. A Royal Automobile Club tagjai megtapasztalhatták, hogy Tokajon túl is van magyar borvilág, és kedvencüké választották a Villányi Cabernet Franc vörös nedűjét.

Alföldy Tádé, a Gundel Étterem igazgatója, és Bándoli Attila igazgató helyettes, hirdetik: a Gundel nem luxus, hanem minőség. A világ gasztronómiai térképére felkerült étterem a nehezebb, válságosabb időben is növelni tudta idei forgalmát. A Danubius Hotels Group tagszállodáinak legtöbbjében is elérhető lesz a Gundel szelekciós választéka.
Az elefántos borok megvásárolhatók a VERI TAS borkereskedésnél is.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.