Az 1248-ban Franciaországban alapított több mint 80 országban 25000-et meghaladó taglétszámú CHAINE DES ROTISSEURS gasztronómiai szervezetnek 1990 óta tagja Magyarország. Merczi Gábor, a Gundel executive chef-je, Fabók Mihály örökös magyar bajnok sommelier és Kozma Kálmán, a Gundel házigazgatója is Chane tag, akik mind örömmel segítették Alexandra felkészülését a hazai válogatóra és mostantól a nemzetközi megmérettetésre. A fiatal séf 1992-ben született Budapesten, elköteleződése a szakácsmesterség iránt a vidéki nagymamák konyhájában, már kisgyermek korában kialakult. A „rossz evő" kislányból" mindenki meglepetésére szakács lett. Fontosnak tartotta, hogy a szakmát a lehető legképzettebb szakemberektől tanulhassa, ezért középiskolai éveit a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában töltötte, majd karrierjét a Gundel cégcsoporthoz kötődő Danubius Hotels Group neves tagjánál, a Hilton Budapest szállodában alapozta meg. Kovács Lázár és Merczi Gábor Alexandra egyik első versenyén figyelt fel dinamikus és precíz munkájára, amellyel helyt áll ebben a férfias szakmában.
Kovács Lázárral több tévés szereplés során dolgozott az elmúlt években együtt, míg Merczi Gábor meghívására 2015 óta a Gundel étterem sous chefjeként folytatja pályáját, jelenleg egyönálló egység vezetőjeként bizonyít.
A Gundelben folytatta felkészülését a Chaine des Rőtisseurs gasztronómiai verseny hazai fordulóira, aminek eredményeként két évvel ezelőtt harmadik, tavaly második, 2017-ben pedig a dobogó legfelső fokára állhatott. Rengeteg gyakorlással készül a világversenyre, álma, hogy dobogós helyezést érjen el Frankfurtban.
Forrás: Vendég & Hotel