Ha megkóstolod ezt a burgert, akkor jöhet az újratervezés

Elérkezik az ember életében a pillanat, amikor rádöbben, amit eddig burgerként evett, az csak gyenge utánzata volt annak, amilyen valójában lehet egy burger. Legalábbis, ha betévedsz Bobby Flay egyik Burger Palace nevű etető helyére, és eléd teszik a rendelt húspogácsát, elég csak rávetned egyetlen pillantást, már abból látszik, hogy ez egy másik burger, nem az, amit eddig annak ismertél.

Robert William „Bobby” Flay amerikai sztárséf, ismert vendéglős és tévés személyiség 2008-ban alapította, és attól kezdve sorban nyitotta az Egyesült Államok területén Bobby Burger Palace (BBP) néven helyeit – elsősorban bevásárlóközpontokban bérelve területet üzleteinek. A helyek designja, teljes berendezése, a kiszolgálás módja, koncepciója és elsősorban a kínált fogások mindenütt ugyanazok láncánál: kivétel nélkül angus marhából készülnek a marhahúspogácsák, a sült krumpli gyakran édesburgonya alapú lehet, a saláta háztáji gazdaságból érkezik, és a krumpli mellé kínált mustáros-majonézes mártás Flay saját, titkos receptje alapján készül.

Van is rendesen sor egész nap üzleteiben. Először megrendeli a betévedő, amire vágyik, fizet (nem keveset), kap egy táblát számmal, aztán keres magának helyet a hosszú asztalok valamelyikénél, és türelmes várakozásba kezd. Némi idő elteltével megjelenik az egyik felszolgáló, kezében tálcán egyensúlyozva a kifizetett ételt, és máris kezdetét veheti a lakoma. Ami nem akármilyen: a hús omlós, isteni ízesítésű, hozzá a sült krumpli, a mártogató mesés.

Bobby Flay burgerei Amerika-szerte keresettek, jelenleg 19 helyen található BBP az Államokban, és ahol csak újabb üzletét nyitja a mester, ő maga is beáll egy-két hétre a konyhára a nyitást követően, hogy kedvet csináljon a környékbelieknek burgereihez. Azonban számolni – a burgerek elkészítésén kívül – ő is tud. Ennek egyik eklatáns példája, hogy New Yorkban, ahol az egyik első üzletét nyitotta, nemrégiben be is zárta, mert a tulajdonosok brutál módon felemelték a bérleti díjat, Bobby Flay válasza pedig erre az volt, hogy akkor tartsák meg az üzletüket.


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.