Ha megkóstolod ezt a burgert, akkor jöhet az újratervezés

Elérkezik az ember életében a pillanat, amikor rádöbben, amit eddig burgerként evett, az csak gyenge utánzata volt annak, amilyen valójában lehet egy burger. Legalábbis, ha betévedsz Bobby Flay egyik Burger Palace nevű etető helyére, és eléd teszik a rendelt húspogácsát, elég csak rávetned egyetlen pillantást, már abból látszik, hogy ez egy másik burger, nem az, amit eddig annak ismertél.

Robert William „Bobby” Flay amerikai sztárséf, ismert vendéglős és tévés személyiség 2008-ban alapította, és attól kezdve sorban nyitotta az Egyesült Államok területén Bobby Burger Palace (BBP) néven helyeit – elsősorban bevásárlóközpontokban bérelve területet üzleteinek. A helyek designja, teljes berendezése, a kiszolgálás módja, koncepciója és elsősorban a kínált fogások mindenütt ugyanazok láncánál: kivétel nélkül angus marhából készülnek a marhahúspogácsák, a sült krumpli gyakran édesburgonya alapú lehet, a saláta háztáji gazdaságból érkezik, és a krumpli mellé kínált mustáros-majonézes mártás Flay saját, titkos receptje alapján készül.

Van is rendesen sor egész nap üzleteiben. Először megrendeli a betévedő, amire vágyik, fizet (nem keveset), kap egy táblát számmal, aztán keres magának helyet a hosszú asztalok valamelyikénél, és türelmes várakozásba kezd. Némi idő elteltével megjelenik az egyik felszolgáló, kezében tálcán egyensúlyozva a kifizetett ételt, és máris kezdetét veheti a lakoma. Ami nem akármilyen: a hús omlós, isteni ízesítésű, hozzá a sült krumpli, a mártogató mesés.

Bobby Flay burgerei Amerika-szerte keresettek, jelenleg 19 helyen található BBP az Államokban, és ahol csak újabb üzletét nyitja a mester, ő maga is beáll egy-két hétre a konyhára a nyitást követően, hogy kedvet csináljon a környékbelieknek burgereihez. Azonban számolni – a burgerek elkészítésén kívül – ő is tud. Ennek egyik eklatáns példája, hogy New Yorkban, ahol az egyik első üzletét nyitotta, nemrégiben be is zárta, mert a tulajdonosok brutál módon felemelték a bérleti díjat, Bobby Flay válasza pedig erre az volt, hogy akkor tartsák meg az üzletüket.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.